Paška varuje: Južné štáty Európy k nám chcú premiestňovať migrantov! Koordinovane zvyšujú tlak
22 | 03 | 2021 I Petra Demková

V čase zúriacej korony nám podľa bývalého poslanca SNS Jaroslava Pašku hrozí ešte väčšie nebezpečenstvo. Južné štáty EÚ vraj tlačia na Európsku komisiu, aby členským štátom odobrala právo rozhodnúť, komu udelia azyl.


Niektorí diskutujúci na profile J. Pašku to spájajú s aktivitami našej vlády, hlavne s predlžovaním núdzového stavu. Vidia to ako koordinované aktivity únie.


Pluska ponižuje Martinu Šimkovičovú. Vraj neúspešná... a konšpirátorka. "Sloboda je najvyššia hodnota,“ odkazuje moderátorka. 
Portál Plus 7 si zobral na mušku bývalú poslankyňu NRSR, Martinu Šimkovičovú. Snažia sa ju vykresliť ako konšpirátorku a osobu, ktorá sa borí osobnými neúspechmi. Je evidentné, že médiá hlavného prúdu šíria propagandu diktovanú ich majiteľmi.... Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Petra Demková

MED 5 v akcii

„Cyprus, Grécko, Taliansko, Malta a Španielsko k nám chcú premiesťovať svojich migrantov,“ píše v statuse na Facebooku Paška.

„SNS so znepokojením sleduje iniciatívy skupiny MED 5 (piatich stredomorských štátov EÚ, Cypru, Grécka, Talianska, Malty a Španielska), ktorá koordinovane zvyšuje tlak na orgány EÚ, aby urýchlene zaviedli komisiou pripravené zmeny pravidiel fungovania EÚ. A okamžite spustili mechanizmus úniou riadeného, povinného premiestňovania migrantov do vnútrozemských štátov EÚ,“ informuje.
Súčasne platný stav alebo Dublin III

V súčasnosti je situácia iná: „Podľa v súčasnosti platných zmlúv o EÚ a z nich prameniaceho platného nariadenia Dublin III má každý štát na vonkajšej hranici EÚ povinnosť v plnej miere chrániť túto hranicu voči jej nezákonnému prekračovaniu. V prípade zachytenia nelegálneho migranta má právo aj povinnosť rozhodnúť o prijatí jeho azylovej žiadosti alebo o vyhostení. Ak štát poskytne migrantovi azyl, má povinnosť sa o neho na vlastné náklady postarať,“ informuje bývalý poslanec ďalej.
Zmeny poza búčky

Paška podáva aj presnejšie informácie. „Na sobotňajšom stretnutí ministrov vnútra skupiny MED 5 20. marca 2021, v Aténach (na ktorom sa zúčastnil aj grécky premiér Kyriakos Mitsotakis), požiadali ministri vnútra Cypru, Grécka, Talianska, Malty a Španielska prítomného podpredsedu Európskej komisie Margaritisa Schinasa (zodpovedného za koordináciu práce komisie na revízii paktu Európskej únie o migrácii a azyle), o takú zmenu platných pravidiel Dublin III, ktorá vytvorí centralizovaný európsky repatriačný mechanizmus migrantov, pod priamym riadením a dohľadom výkonnej komisie EÚ!“

To, čo teraz  behá po Francúzsku, nie sú Francúzi. (Vladimír Prochvatilov)
Komentár Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
21 | 03 | 2021 | Iveta Machová

Pripravia nás o suverenitu?

To jednoducho znamená, že predstavitelia Cypru, Grécka, Talianska, Malty a Španielska žiadajú Európsku komisiu, aby nám aj iným štátom odobrala suverénne právo rozhodnúť o tom, komu z tretích krajín podľa vlastného uváženia a z vlastných peňazí, poskytneme azylovú starostlivosť. Paška to číta tak, že ide o to, „aby sa oni jednoducho (aj na náš úkor), zbavili migračného bremena prameniaceho z dlhodobej nefunkčnosti ochrany ich vlastných štátnych hraníc.“
Naša vláda nevie, kde je sever

Bývalý poslanec upozorňuje, že naša vláda mlčí a vôbec nereaguje! „Nevšímavosť a mlčanie slovenskej vlády či ministerstiev vnútra a zahraničných vecí pri tak vážnej intrige a cynickom útoku Európskej komisie (spolupracujúcou so skupinou MED 5) na zvrchované a suverénne práva členských štátov (medzi nimi aj Slovenskej republiky) považuje Slovenská národná strana za neprijateľné.“

V tejto súvislosti sú zaujímavé postrehy niektorých diskutujúcich pod príspevkom J. Pašku. Pýtajú sa, či predlžovanie núdzového stavu nesleduje náhodou aj nejaké iné ciele. Jedna diskutujúca sa obáva, že nás zatvárajú doma a keď sa konečne dostaneme von, budeme už len prekvapene pozerať, kto sa prechádza našimi ulicami.

Slovenská národná strana žiada zodpovedných štátnych predstaviteľov o pohotovú reakciu k dianiu a jednoznačné verejné odmietnutie tejto neprípustnej požiadavky. „Slovenská národná strana je stále presvedčená, že všetky ministerstvá, štátne inštitúcie, aj úrady by mali v tak dôležitých veciach, ako je naša suverenita, nepretržite a riadne pracovať a dôsledne obhajovať práva a záujmy Slovenskej republiky, a to aj v čase, keď možno vládna moc nemá celkom jasno, kto jej to vlastne práve velí...“ končí svoj príspevok na sociálnej sieti Jaroslav Paška.

http://www.hlavnydennik.sk/2021/03/21/nadisiel-cas-zalozit-domobranu/