Matovič dal 15 tisíc eur rodnej obci obvineného Pčolinského, kde je jeho matka starostkou
22 | 03 | 2021 I Diana Zaťková
Premiér Igor Matovič dal 15 tisíc eur rodnej obci obvineného Vladimíra Pčolinského, kde robí starostku jeho matka.


Na Slovensku existuje zhruba tristo sociálnych obecných podnikov, ale len jeden dostal vlani od premiéra Igora Matoviča dotáciu. Podnik má sídlo v zemplínskej obci Nižný Hrabovec. V obci, kde sa narodil bývalý šéf SIS a starostkou je matka bratov Pčolinských, informuje portál Aktuality.sk.






Premiér koncom novembra poslal zo svojej rezervy 15 tisíc eur na prevádzku výrobne cestovín a pečiva do zemplínskej obce Nižný Hrabovec. Na sociálnej sieti na to upozornila Transparency International Slovensko. Zverejnili aj zmluvu.

„Starostkou dediny s 1600 obyvateľmi je Marcela Pčolinská, matka bratov Pčolinských. Najstarší Vladimír bol v čase poskytnutia dotácie šéfom tajnej služby, dnes je obvinený z korupcie. Jeho manželka Andrea, ako aj brat Peter sú poslancami za hnutie Sme Rodina v národnom parlamente," uvádza organizácia.

Danko: Začnite Sputnik podávať občanom, ktorí sa ním chcú dať zaočkovať!
Slovensko priviezlo očkovaciu látku Sputnik ešte 1. marca. Dodnes je v skladoch, hoci bol odskúšaný aj na myšiach. A skúšky dopadli veľmi dobre. Prečo sa ešte so Sputnikom u nás neočkuje, nechápe ani Andrej Danko. Píše o tom zmieňuje v statuse na... Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik



Prečo premiér obdaroval práve tento sociálny podnik, nie je podľa nej jasné. Píše, že dotácie z rezervy nemajú jasné pravidlá ani kritériá, a za minulých premiérov boli zneužívané stranícky a politicky. Dotácie boli bežne nadmerne prideľované obciam so starostami za vládnu koalíciu.


„Premiér Matovič sľúbil po voľbách spôsob prideľovania rezervy zmeniť, ale ani rok od prebratia úradu nové pravidlá neoznámil," uviedla mimovládka.

Politológ: V myslení premiéra sa stal celý národ bezhlavou masou, ktorej nehodno dôverovať
Predstavy a podmienky, za akých by bol ochotný Igor Matovič vzdať sa postu premiéra, viac či menej šokovali celú slovenskú verejnosť. Patrí medzi nich aj politický komentátor Ľubomír Lintner. Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik