Kamarátska rada opozičníka Blahu koalícii: Všetci sa spakujte a choďte kade ľahšie!
22 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Krízu v koalícii mal vyriešiť, lenže vôbec nevyriešil, postoj premiéra k požiadavkám strán SaS a Za ľudí. Ba práve naopak, svojimi požiadavkami ju Igor Matovič ešte viac prehĺbil. K celej situácii sa na sociálnej sieti ešte raz vrátil aj poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha.


Po slovách a najmä požiadavkách Igora Matoviča je zrejmé, že k upokojeniu situácie v koalícii nepríde, ba skôr sa očakáva opak. Ľuboš Blaha to okomentoval svojským štýlom, že „vyhladzujúca vojna v koalícii pokračuje“. Poslanec v statuse poukázal aj na rôzne iné úskalia celého koaličného sporu, respektíve sporu medzi premiérom a stranami SaS a Za ľudí.
Kňažko a Demeš boli ministrami kedysi v praveku, koho okrem CIA zaujíma ich názor?

„Oni sa nesporia o to ako pomôcť živnostníkom či ako dať ľuďom ivermektín. Oni riešia svoje fleky. Nech žije slovenská pravica!“ konštatuje Blaha a dodáva, že Sulík nevidí dôvod, aby Matovičove podmienky splnil.

"Vraj má najlepších ministrov, tak ich nebude sťahovať. Tomu sa hovorí - nabubralosť. Alebo tiež - pýcha predchádza pád. Nič v zlom, Richard, ale na poste ministra školstva máš kaderníka, ktorý najnovšie spustil taký proces normalizácie na vysokých školách, že rektori s dojatím spomínajú na slobodomyseľné 80. roky s Gustávom Husákom,“ okomentoval Blaha prvého zo Sulíkových „skvelých“ ministrov, aby sa vzápätí pozrel aj na toho druhého.

„A Korčok? Najskôr úslužný hovorca za Mečiara, potom úslužný služobníček u Roberta Fica, nakoniec sa vtieral Pellegrinomu a teraz SaS-ke. Harakter. To on je tá superstar SaS-ky? Ja len, že Korčok premenil rezort zahraničia na americkú filiálku a stal sa hrdinom antivaxerov, keď označil vakcínu za zbraň. Tlieskam!“ píše podpredseda Smeru-SD.

Blaha nenechal nitku suchú ani na Korčových predchodcoch. „Cez víkend Korčoka vyzvali Kňažko s Demešom, aby neodchádzal. Slovensko šlo do popuku. Matovičov Dobby Kňažko spolu s najsmiešnejším americkým agentom v strednej Európe Demešom niečo fľochnú - a médiá tomu dajú titulku, že bývalí ministri zahraničia vyzývajú Korčoka, aby zotrval. Však tí boli ministrami kedysi v praveku, koho okrem CIA zaujíma ich názor?“ pýta sa Ľuboš Blaha.

Blaha: Ľudia tu umierajú a chradnú! Prichádzajú o všetko a vy na to úplne kašlete! (VIDEO)
Ľuboš Blaha je známym kritikom vlády. V zostrihu videa z jeho vystúpenia v parlamente, ktoré umiestnil na sociálnej sieti, jej to vykričal na plné ústa. Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Matovič len trucuje a mstí sa, jemu nejde o Slovensko, ale zúri, že ho ľudia nenávidia

Ľavičiar Blaha však s eleganciou sebe vlastnou kritikou obišiel tretieho ministra zahraničných vecí Eduarda Kukana. „Toho nebudem haniť, Edo je súdruh, kovaných komunistov mám v úcte, Edovi dám pokoj. Česť práci, Edo! Ej, hor sa sveta proletári! Vencerémos!“

Blaha si za to zobral na paškál samotného Sulíka. „Úplne najlepší je Sulík, ktorý až tak chráni naše hospodárstvo, že nevie presadiť ani pomoc pre firmy, ktoré štát zničil - ale hlavne, že chce pokutovať bezdomovcov, že nie sú doma. Minister ako lusk, vám poviem. A tá miera lojality Sulíka k tejto vláde - o tom sa budú rozprávať anekdoty ešte roky. Úplne fantasticky sa prejavila včera na Markíze, keď povedal, že Pellegrini by bol lepší premiér než Matovič,“ píše s posmechom Blaha, ktorému zrejme vadilo, že rovnako nepochválil jeho šéfa Roberta Fica.



 

Podľa Blahu ak odíde ktorýkoľvek minister SaS, nikto plakať nebude. „Je úplne jasné, že Matovič sa len ordinárne mstí. Jasné, že mu nejde o Slovensko. Jasné, že už len zúri a trucuje, že ho nenávidí 83 % Slovákov a teraz chce ubližovať všetkým naokolo - ako nejaký osemročný nenávistný spratek, ktorý trhá žabám nožičky. Táto vláda je v štádiu klinickej smrti,“ píše na záver Blaha.

Dodáva: „Národ nimi opovrhuje a dokonca aj ten ich slávny Lipšic dostal od verejnosti takú facku, že ani Silvia Kucherenko nemá také ovisnuté gamby ako on po najnovšom prieskume. 62 % ľudí mu nedôveruje. To je riadny výprask. Ľudia ich už majú dosť. Všetkých.

V samom závere ešte opozičník Blaha pridáva vraj kamarátsku radu: „Všetci sa spakujte a choďte kade ľahšie. Na ďalšie týždne mexických telenoviel už nikto nie je zvedavý.“

"Sulík je nenapraviteľný Judáš! Za pár mesiacov spadne na 5%. O to sa postarajú," tvrdí Blaha
Harakiri na Slovenský spôsob. Aj tak sa dá v súčasnosti označil situácia, aká sa odohráva vo vládnucej štvorkoalícii. Stav, že dnes nikto nevie čo bude o pár hodín na sociálnej sieti rozoberá aj poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik