Demisiu už podal aj Richard Sulík! Po Branislavovi Gröhlingovi je to už druhý minister z SaS
22 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

A hlavy vo vláde Igora Matoviča padajú ďalej. Zdá sa, že osud SaS v nej je zrátaný. Po ministrovi školstva Branislavovi Gröhlingovi dnes pokladá svoju funkciu aj minister hospodárstva a šéf SaS Richard Sulík.


Minister hospodárstva Richard Sulík doručil prezidentke svoju demisiu. Jeho odchod z vlády je jednou z podmienok Igora Matoviča, aby on odstúpil z postu premiéra. O demisii Richarda Sulíka informuje portál dennikn.sk.

Richard Sulík sa tak údajne rozhodol po tom, ako si včera vypočul reakciu Igora Matoviča na kritiku SaS na jeho vedenie vlády. „Všetci vidia, že nie je spôsobilý na vedenie vlády, tak žiada odchod môj a aj najlepšej ministerky vlády Márie Kolíkovej,“ poznamenal Sulík, ktorý stále verí, že aj bez neho bude SaS súčasťou vlády.

Matovič povedal, že síce odstúpi z funkcie premiéra, no chce ostať členom vlády. To je v priamom rozpore s požiadavkami koaličných strán SaS a za ľudí.

Padá ďalšia hlava! Demisiu podáva ďalší minister
Podľa informácií portálu eReport podáva demisiu ďalší minister. Šéf rezortu školstva Branislav Gröhling. Zrejme je to reakcia na Sulíkove vyhlásenie, že ak s premiérom Igorom Matovičom nevyriešia koaličný spor, tak do stredy spolu so svojimi... Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Diana Zaťková