Belousovová: Matovič neodchádza, len sa trochu zamaskuje, ale rozhodovať bude stále ON
22 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Odchod-neodchod premiéra Igora Matoviča z funkcie premiéra a z vlády si nemohla nevšimnúť jeho stála kritička, expolitička Anna Belousovová. Svoj názor na vec vyjadrila v statuse na sociálnej sieti.


Anna Belousovová si myslí, že podmienky, ktoré dal Igor Matovič na odchod z funkcie, ale nie z vlády, sú de facto porážkou strán SaS a Za ľudí. Šéf OĽaNO takto totiž získa jedno ministerstvo naviac a okrem toho sa zbaví najväčších rebelov a vzbúrencov. „Geniálny“ ťah Igora Matoviča zhodnotila predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť typicky svojsky.
Matovič neodíde ako porazení, porazení budú Sulík, Kolíková a Šeliga

Ako je už známe, Matovič pred novinármi oznámil, že on a jeho hnutie OĽaNO akceptujú odchod z funkcií Sulíka, Cigánikovej, Kolíkovej aj Šeligu, no zároveň, že budú pokračovať v štvorkoalícii pri prerozdelení ministerských postov na základe volebných výsledkov 2020, čo znamená, že SaS bude mať o jedného ministra menej.

„Po tom, ako koaliční partneri - SaS a Za ľudí - splnia tieto podmienky, a de facto vlastné vyhrážky, Matovič odíde z postu predsedu vlády. Skrátka a jasne, Matovič presunul loptičku na stranu povstalcov z SaS a Za ľudí,“ píše v úvode statusu Belousovová. Podľa nej je to vizuálne práve premiér kto teraz diktuje podmienky.

„Teda odíde nie tak, ako si to predstavovali vzbúrenci - ako porazený, ale práve naopak. Porazení budú osobne Sulík, Kolíková a Šeliga,“ dodáva expolitička. Pripomína, že najviac stratí Sulík, ktorý sa chytí do vlastných sietí a okrem svojho postu príde aj o ministerstvo.



Matovič si podľa Belousovovej nominuje na post predsedu vlády svojho človeka z radov tých najvernejších a on bude ako člen vlády a zároveň predseda najsilnejšej koaličnej strany sedieť vo vláde a kontrolovať.

„Čiže svoj vplyv si zachová, len nebude toľko na očiach. Bude ťahať nitky z pozadia. Takže dalo by sa to celé zhrnúť slovami klasika: Na západnom fronte nič nového. Na západnom fronte kľud. Matovič neodchádza. Matovič sa len trochu zamaskuje. Ale rozhodovať bude stále ON,“ konštatuje na záver statusu Belousovová.

Belousovová: Nech sa Matovič, Sulík a Remišová chytia za ruky a idú „do psej matere“. A Kollár s nimi!
Odstupovanie a neodstupovanie ministrov či samotného premiéra už väčšina bežných Slovákov považuje za trápne divadlo. Rovnaký názor má aj expolitička Anna Belousovová, ktorá to opísala aj vo svojom statuse. Čítať ďalej
16 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik