Sulík lanári Kolíkovú do SaS: Sľubuje jej pozíciu lídra na kandidátke aj funkciu premiérky
21 | 03 | 2021 I editor01hd
Richard Sulík lanári Máriu Kolíkovú do SaS. Sľubuje jej pozíciu lídra kandidátky strany v predčasných voľbách aj funkciu premiérky. Sulík údajne rokuje aj so šéfom Hlasu Petrom Pellegirnim, informuje pravda.sk.
Keď vtáčka lapajú...

Dvaja vysokopostavení predstavitelia z jednej koaličnej a z jednej opozičnej strany opísali pre Pravdu, čo by sa mohlo diať v najbližšom čase.

Sulík sa  mal dohodnúť s Kolíkovou, že prestúpi do SaS. Predseda SaS mal ponúknuť Kolíkovej, ktorá je ešte stále podpredsedníčkou strany Za ľudí, že sa stane volebnou líderkou sulíkovcov v parlamentných voľbách.







„Sulík, podobne ostatní ministri zo SaS a aj Kolíková, sú definitívne pripravení budúci týždeň podať demisiu,“ uviedol jeden zo zdrojov pod podmienkou anonymity. Po odchode liberálov z vlády by existovala už len trojkoalícia v zostave približne 80 členov v NR SR.

OĽaNO má 53 zástupcov parlamente, Sme rodina 17, Za ľudí malo pôvodne 12 poslancov. Nedávno z najmenšej koaličnej strany odišli Miroslav Kollár a Tomáš Valášek, o odchode uvažujú aj ďalší. SaS má 13 mandátov, čo doterajšej koalície zabezpečovalo pred rokom ústavnú väčšinu 95 hlasov.







Právnička Judita Laššáková: Vykladači ústavy zaviedli do praxe nový pojem – menšinová vláda
Právnička Judita Laššáková žasne nad tým, ako sa do verejného priestoru dostávajú sprostosti, ktorým dávajú krídla "elitní" novinári. Tentokrát sa zamýšľa nad nonsensom „menšinová vláda“. Nič také totiž v ústave neexistuje, píše v statuse na... Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Robert Bačinský

Za ľudí rozoberajú na súčiastky

Viacero poslancov zo strany Za ľudí, ktorí majú blízko k SaS, sa priklonilo k tomu, že podržia chrbát SaS. Čo môže znamenať v prípade vyvolania hlasovania o vyslovení nedôvery vláde pád kabinetu Igora Matoviča Zrejme sa nedá celkom vylúčiť, že za svoj postoj môžu mať prísľub, že si nájdu uplatnenie po predčasných voľbách.

„Sulík sa tento týždeň rozprával o svojej predstave s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, ktorej sa to pozdáva," podotkol jeden zo zdrojov Pravdy.

Pôvodne sa mala s prezidentkou spolu so Sulíkom rozprávať aj Kolíková. Naopak, šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová ani netajila svoju nespokojnosť, že za Čaputovou má ísť tandem Sulík-Kolíková. Viacerí členovia najmenšej koaličnej strany hovoria, že predsedníčka svojej podpredsedníčke rozhovor s prezidentkou zakázala.
Sulík dvorí progresívcom aj Hlasu

Sulíkovci sú vraj ochotní uzatvoriť predvolebné spojenectvo s Progresívnym Slovenskom, aby sa v tandeme pokúsili vo voľbách získať čo najviac hlasov, čo by v takom prípade umožnilo nominovať Kolíkovú na predsedníčku vlády.

Zároveň sa podľa oboch zdrojov už mali uskutočniť dôverné rozhovory medzi Sulíkom a lídrom strany Hlas. Tichá dohoda s Petrom Pellegrinim má byť taká, že tandem SaS-PS by mal podporu Hlasu, ba špekuluje sa dokonca, či by s Hlasom mohol vytvoriť novú koaličnú zostavu. Sulík sa však stavia kriticky k úvahám o možnej spolupráci na vládnej úrovni s Pellegriniho Hlasom.

Boris Kollár: Nemenovaný poslanec koaličnej SaS rokoval s opozíciou o povalení vlády
Hnutie Sme rodina je za štvorkoalíciu. V dnešnej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to povedal predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár. Údajne to deklaroval aj na koaličnej rade. Vie si však predstaviť aj trojkoalíciu v zložení Sme rodina,... Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Ivan Brožík