Remišová vymenúva, čo všetko už vláda urobila. „Za rok od volieb sme spravili veľký kus cesty!“
21 | 03 | 2021 I Petra Demková

Veronika Remišová považuje prvý rok vlády za krok zmeny k lepšiemu. „Spravím všetko preto, aby sme Slovensko vrátili späť ľuďom,“ napísala na sociálnu sieť vicepremiérka. Ako by ani nevnímala výsledky prieskumov verejnej mienky. Verejnosť už od súčasnej vlády nechce nič. Len aby sa zbalila a čo najrýchlejšie odišla.



Ešte nikdy v histórii...

„Rok zmeny!“ nazvala svoj príspevok na Facebooku ministerka. „Žiadna iná vláda v novodobej histórii Slovenska nenastupovala v takej zložitej a ťažkej situácii ako naša. Okrem výziev, ktoré sme si vytýčili v programovom vyhlásení, sme museli v prvom rade bojovať s pandémiou a robiť všetko pre to, aby sme čo najviac zmiernili dopady krízy. Bol, a stále je, to ťažký boj. A, žiaľ, nie všetko išlo podľa našich predstáv,“ snaží sa nájsť ospravedlnenie vicepremiérka Remišová pre kolosálne zlyhania vlády, ktorej je súčasťou.

Pellegrini: Slovensko má najhoršiu vládu v jeho histórii. Čím skôr odíde, tým lepšie
Koalícia je v kríze a neustálymi spormi dostáva opozíciu na koňa. A tá sa veru žiadnemu útoku nevyhýba. Vidieť to aj na vyjadreniach lídra Hlasu-SD Petra Pellegriniho, ktoré prezentoval v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
21 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Vraj spravodlivosť pre všetkých...

Následne sa Remišová púšťa do vymenúvania, čo sa podľa nej podarilo. „Popri tom však nemôžeme zabudnúť, že veľa vecí sa nám za ten rok zmeny podarilo,“ napísala. „Pred rokom sme dostali mandát, aby spravodlivosť na Slovensku platila pre všetkých. Aby sme skoncovali s korupciou, ktorá prerástla za bývalej vlády špičky politiky, polície aj justície. Aby sme zastavili prelievanie peňazí nás všetkých do vreciek pár vyvolených,“ napísala Remišová v nádeji, že verejnosť vládu, ktorej súčasťou je aj ona, považuje za slušnú a morálnu.
...a potom sme "spravili" kus cesty...

Podľa vicepremiérky, súčasná vláda urobila za rok kus roboty. Aj ona sama vidí vo svojej práci obrovský prínos pre spoločnosť. „Ľudia ukázali, že chcú žiť v štáte, ktorý chráni poctivých občanov a pomáha im. Za rok od volieb sme spravili veľký kus cesty a chceme ísť ďalej. Platí to aj pre ministerstvo, ktoré vediem. Pomáhame ľuďom v boji s pandémiou, pre regióny sme nastavili férový systém podpory, z eurofondov sme zachránili stovky miliónov eur a upratujeme v štátnom IT, ktoré sme našli v dezolátnom stave,“ vymenúva svoje domnelé úspechy Remišová.
A teraz už z hrušky dolu!

„Spravím všetko preto, aby sme Slovensko vrátili späť ľuďom,“ píše v závere svojho príspevku vicepremiérka. A my nemôžeme inak, len súhlasiť. Áno, milá Veronika, celé Slovensko si neželá nič iné, len aby ste nám našu krajinu vrátili naspäť ľuďom a už sa jej ani nedotkli.

Saková: Remišovej vadí, že by prišla o oslovenie pani ministerka, na ktorom jej tak záležalo
„Líderka strany Za ľudí je buď mimo realitu, alebo vedome klame. Dokazujú to jej neustále vyjadrenia, že predčasné voľby by znamenali príchod mafie, fašizmu, či koniec sveta pre Slovensko.“ Napísala na sociálnej sieti poslankyňa Denisa Saková... Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Robert Bačinský