Matovič nepovedal, že odchádza. Oznámil, že ostáva. Kríza pokračuje až do šialeného konca!
21 | 03 | 2021 I Aneta Leitmanová
Igor Matovič
Matovič: Odídem z funkcie premiéra, ak odstúpia aj Sulík, Kolíková, Šeliga a Cigániková
21 | 03 | 2021 | editor01hd
, že odchádza. Oznámil, že ostáva. A to je prekážka riešenia koaličnej krízy.

Minister Matovič?

Ako je pre Matoviča príznačné, situáciu tehotnú rozvratom nepochopil ako výzvu na riešenie koaličnej krízy, ale osobných problémov. Či presnejšie na vybavovanie si účtov. Povedal, že odíde z funkcie premiéra, no podmienil to odstúpením tých, s ktorými mal v ostatných dňoch najviac sporov.

Okrem toho si treba dobre všimnúť, že Matovič z vlády neodchádza. Vraví len, že ak budú splnené jeho podmienky, nebude viac premiérom, no chce byť členom vlády. Ak nemajú SaS a Za ľudí stratiť tvár, nemôžu na niečo také pristúpiť.

Matovič: Odídem z funkcie premiéra, ak odstúpia aj Sulík, Kolíková, Šeliga a Cigániková
21 | 03 | 2021 | editor01hd


Po prvé preto, lebo Matovič minister dokáže na rokovaniach vlády robiť rovnaký chaos ako Matovič premiér. Je to stále ten istý Matovič s rovnakým chemickým zložením nervového systému. Po druhé preto, lebo žiaden rezort slovenskej vlády nie je taký bezvýznamný, aby ho bolo možné zveriť do rúk takému exotovi, akým je predseda OĽANO. A nič na tom nemení okolnosť, že je ešte stále predsedom vlády.

Okrem toho je dosť dobre možné, že Matovič by chcel byť len vicepremiérom bez rezortu. Tak by ostal sedieť na úrade vlády a od rána do večera by dirigoval nového premiéra. Môže na to niekto z koalície kývnuť? Azda len Boris Kollár.
Dilema SaS

Lenže tým sa výpočet zádrhov nekončí. Vráťme sa k počiatočnému konštatovaniu, že Matovič využil situáciu na riešenie osobných sporov.

Sulík to schytal najviac. Matovič žiada nielen jeho odchod, ale aj to, aby sa SaS vzdala jedného ministerstva. Mimochodom, požiadavka na odstúpenie Sulíka je nadbytočná, pretože on sám sa ponúkol, že odíde, ak to urobí aj Matovič.

Matovič v princípe povalil svoju vládu, keď otvoril koaličnú zmluvu
Po tom ako Igor Matovič zverejnil svoje požiadavky na povalenie vlastnej vlády, internet priam vybuchol v reakciách na jeho najnovšie obludnosti. Rozhodol sa zbaviť Sulíka, Kolíkovej a Šeligu, no a sám chce byť iba tieňovým premiérom. Čítať ďalej
21 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič


Avšak predseda OĽANO chcel mať na začiatku volebného obdobia ústavnú väčšinu, a preto potreboval mať v koalícii aj SaS. Daň za to bola jedno kreslo navyše pre liberálov vo vláde. Otázka stojí teda tak, či sa Sulíkovi oplatí aj naďalej si špiniť meno a značku strany touto koalíciou, keď SaS ostane vo vláde o jedno kreslo menej.

Ak by sa však Sulík rozhodol dať za takýchto podmienok koalícii zbohom, Matovič bude až do najbližších volieb spievať o tom, že predseda SaS je nenapraviteľný rozbíjač "proti-mafiánskych" vlád. Čierny Peter - klasika.
Žalude a ich domček z karát

Matovič poriadne podkúril aj strane Za ľudí. Niežeby si Kolíková a Šeliga nezaslúžili kopačky už dávno. Kolíková za prístup ku kauze generála Lučanského a ohrozovanie právneho štátu nekompetentnými návrhmi zmien v justícii. Šeliga za to, že je ešte hlúpejší, ako sme si pôvodne mysleli. Ak by však šéfa takzvaných žaluďov Remišová na jeho požiadavky kývla, jej už aj tak roztrasená strana by sa rozpadla ako domček z plonkových sediem.

"Mate nás naozaj za ovce?" Alexandra Orviská poslala Matovičovi tvrdý odkaz!
Pandemická situácia ťaží životy Slovákov už rok a právom majú toho plné zuby. Výnimkou nie je ani jojkárska moderátoka Alexandra Orviská, ktorá na Instagrame poslala premiérovi Igorovi Matovičovi jasný odkaz. Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Timotej Dudka

Don Igor a Don Boris

Samozrejme, ako to v každej dobrej mafiánskej rodine chodí, najvernejší spojenci ostali nedotknutí. Don Igor ani slovom nezavadil o dona Borisa, ktorého nominant na čele SIS sa postaral o najväčšie škandály tejto vlády, čo má v rodnom liste napísané čosi o boji proti mafii. Potvrdilo sa, že jednota OĽANO a Sme rodina je aspoň nateraz nerozborná.

Koaličná kríza sa nekončí, vstupuje len do nového dejstva. Finále však už nemôže byť ďaleko. Jeho výsledok sa neodvažujeme predpovedať. Isté je len to, že bude rovnako šialený ako doterajšie predstavenia klauna Igora Matoviča.

Dnes už nie je hlavný problém Igor Matovič, ale ľudia okolo neho, netají Miroslav Kollár
Poslanec Národnej rady Miroslav Kollár iba prednedávnom odišiel z koaličného košiara strany Za ľudí a dnes sa už stavia do radu tých, ktorí by chceli dostať z premiérskej stoličky Igora Matoviča. Netají sa tým ani v statuse a sociálnej... Čítať ďalej
21 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik