Dnes už nie je hlavný problém Igor Matovič, ale ľudia okolo neho, netají Miroslav Kollár
21 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Poslanec Národnej rady Miroslav Kollár iba prednedávnom odišiel z koaličného košiara strany Za ľudí a dnes sa už stavia do radu tých, ktorí by chceli dostať z premiérskej stoličky Igora Matoviča. Netají sa tým ani v statuse a sociálnej sieti.


Premiér Igor Matovič si narobil nepriateľov prakticky všade. V opozícii, u ľudí, ale aj v koalícii. Miroslav Kollár z nej odišiel práve kvôli nemu, jeho riadeniu pandémie a celkovej komunikácii. Dnes sa Miroslav Kollár stavia na barikádu proti premiérovi a v statuse pokladá rečnícku otázku – Ako vytrhnúť krajinu z rúk Igora Matoviča?
Súčasná dôvera ľudí vo vládu a vládne opatrenia prerazila historické minimá

„Pred rokom sme odovzdali krajinu do rúk Igora Matoviča, aby sme ju zachránili pred Róbertom Ficom. Dnes sa zúfalo pokúšame vytrhnúť mu ju z rúk, aby sme ju zachránili pred Igorom Matovičom, píše hneď v úvode Miro Kollár, ktorý je aj primátorom Hlohovca, a tak počúva i názory ľudí. Presne pred rokom, 21. marca 2020 o 11:30 podpísali Igor Matovič, Boris Kollár, Richard Sulík a Veronika Remišová koaličnú zmluvu. „Tešil som sa aj ja, ako poslanec vládnej strany, že je to základ dobrej zmeny pre krajinu vyžmýkanú tromi Ficovými vládami. A sám seba som presviedčal, že aj ľudia ako Igor Matovič dokážu vyrásť s funkciou a výzvou. Tesne vedľa. Žiaľ,“ konštatuje dnes už nezaradený poslanec v Národnej rade.

„Pandémia, nepandémia, po roku nezvládnutého Matovičovho vládnutia sa topíme v kríze a v čase, keď denne stále umiera na COVID 70 – 80 ľudí, keď sú nemocnice stále plné, keď samosprávy – miestne aj regionálne – po testovaní rozbiehajú namiesto štátu aj očkovanie, keď sme malých podnikateľov najmä v službách zlikvidovali nedostatočnou pandemickou pomocou, keď dôvera ľudí vo vládu a vládne opatrenia prerazila historické minimá – sa Igor Matovič už tretí týždeň zaoberá sám sebou. A tým, ako vybabrať s koaličnými kolegami aj svojimi straníkmi a udržať sa v premiérskom kresle,“ konštatuje Miroslav Kollár, podľa ktorého všetci vedia, a to aj kolegovia z Oľano, ktorí nosia Igorov obrázok v srdci, že jediný problém, ktorý ničí šancu na lepšiu budúcnosť tejto krajiny, je Igor Matovič na poste premiéra.

Miro Kollár: "Debatujeme o rozumnej alternatíve pomatovičovského dezolátneho vládnutia"
Miroslav Kollár odišiel pre neustále trenice z koaličnej strany Za ľudí, a preto veľmi udalosti posledných dní vníma veľmi citlivo. Zareagoval na ne aj v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Členovia Koalície sľubujú všetkým ľuďom, že bude znovuvybudovaná ich viera v štát

„Hovorí sa, že keď poznáte príčinu problému a všetci sa na nej zhodnú, nie je problém vyriešiť problém. Hovorí sa tiež, že to by sa však ten problém nemohol volať Igor Matovič. Ja hovorím, že dnes už nie je hlavný problém Igor Matovič, ale ľudia okolo neho. Ktorí vedia, že Matovič je problém, ktorí majú v rukách nástroje, ako problém vyriešiť (napokon, aj stanovy OĽANO ich musia obsahovať, inak by im ich na ministerstve vnútra nezaregistrovali), ale nemajú odvahu ho vyriešiť,“ myslí si dnes už bývalý koaličný poslanec, ktorý si spomína aj na istú svoju skúsenosť. „Keď som pred rokmi šéfoval Rade STV a niektorí moji kolegovia až príliš očividne uprednostňovali osobné záujmy pred verejnými, začínal som nejaký čas každé zasadnutie rady čítaním z ústavného zákona o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov, z časti o základných pojmoch – čo je verejný a čo osobný záujem, čo je rozpor záujmov atď,“ píše ďalej dnes už nezaradený poslanec.



Miroslav Kollár si svojím bývalým kolegom z koalície dovoľuje dať jednu nevyžiadanú radu: „Skúste začínať každé z vašich intenzívnych rokovaní o budúcnosti krajiny čítaním z koaličnej zmluvy. Stačí preambula. Napríklad: „Členovia Koalície sľubujú všetkým ľuďom, že urobia maximum pre to, aby bol nastolený stav, v ktorom bude znovuvybudovaná ich viera v štát,“ Viem, viem, kto som ja, že si vám dovoľujem radiť? Veď ja som to s Matovičom nevydržal ani ten jeden rok. A ani tú koaličnú zmluvu som nepodpísal,“ končí svoj status Miroslav Kollár, ktorý skutočne ako jediný poslanec koalície nepodpísal koaličnú zmluvu.

Odídenec Kollár o Matovičovi: Zarezáva vlastných ľudí
10 | 03 | 2021 | editor01hd