Bývalý šéf Pfizeru zverejňuje strašné informácie o očkovaní. Mainstream z neho robí konšpirátora
21 | 03 | 2021 I Petra Demková

O bývalom vedcovi a riaditeľovi spoločnosti Pfizer Michaelovi Yeadonovi sa už píše niekoľko mesiacov. Po odchode do dôchodku začal verejne hovoriť, že očkovanie spoločnosti Pfizer spôsobuje neplodnosť a je vyslovene nebezpečné. Mainstreamové médiá ho prezentujú ako blázna.


Vážny problém v Izraeli. Po očkovaní vakcínami Pfizer a Moderna tam zomierajú ľudia
Izrael je v očkovaní proti Covidu-19 najrýchlejšou krajinou na svete. Prvou dávkou vakcíny zaočkovali takmer päť miliónov obyvateľov, obe dávky dostali už takmer tri milióny. Teraz však narazili na vážny problém. Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Raz vedec, potom blázon

Je zaujímavé, že z vedca, ktorý bol dovtedy vysoko cenený a uznávaný, sa za noc stane blázon. Ak hovorí veci, ktoré korporáciám a s nimi prepojeným médiám nesedia do propagandy. „Poburujúce“ informácie o Michaelovi Yeadonovi priniesli aj naše Hospodárske noviny. Tie, ako aj agentúra Reuters a mnohé svetové médiá, informujú o bláznivých výrokoch dlhoročného a voľakedy uznávaného vedca.

„Očkovanie podľa neho spôsobuje neplodnosť, kolegovia ho nespoznávajú,“ informuje portál HN. „Niekdajší viceprezident spoločnosti Pfizer šokuje svojimi názormi. Z uznávaného vedca sa stal hrdina konšpiračných teoretikov. Zmena jeho názorov vyvoláva u bývalých kolegov otázky,“ informujú ďalej. Bývalí spolupracovníci vraj označujú premenu Yeadona z uznávaného vedca na popierača vakcín za "záhadu".
Covid-19 prišiel aj odíde

Michael Yeadon bol pritom na začiatku pandémie priaznivcom reštrikcií aj očkovania. „Covid-19 neodíde, kým nebudeme mať vakcínu a kolektívnu imunitu," napísal minulý marec na Twitteri. Potom sa však niečo zmenilo a v apríli už hovoril niečo iné: „Na Covide-19 nie je nič nebezpečné. Odíde rovnako ako podobné vírusy, na ktoré svet reaguje prehnane," uviedol na sociálnej sieti.

Prieskum: Slováci uprednostňujú Sputnik a Pfizer
07 | 03 | 2021 | sefredaktor


Následne už Yeadon závažnosť choroby len zľahčoval. Slávne sa stali aj jeho predikcie, že ďalšie vlny nákazy neprídu. Vakcínu od firmy Pfizer Yeadon označil za „nástroj na sterilizáciu žien", testovanie je podľa jeho slov z minulého novembra „zbytočné, pretože 30 percent ľudí už aj tak má imunitu". Yeadon bol jedným z hlavných iniciátorov petície, ktorú spoločne s ďalšími odporcami vakcín predložil európskym úradom. Signatári požadovali zastavenie všetkých testov s odvolaním sa na tvrdenie, že očkovanie spôsobuje neplodnosť žien. Portál HN rovno a preventívne označuje toto tvrdenie za nepravdivé.
Kolegovia ho nepoznávajú

Kredibilitu získavajú tvrdenia bývalého šéfa spoločnosti Pfizer preto, že Yeadon strávil 16 rokov výskumnou prácou vo Pfizeri. Následne v roku 2012 založil úspešný biotechnologický start-up. Niečo teda o vývoji a povahe vakcín asi vie. Ani to však nebráni renomovaným svetovým a aj našim médiám označovať jeho tvrdenia za hlúposti a konšpirácie.

Yeadonove tézy dokonca vyvracala aj Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) a samozrejme aj výrobcovia vakcín a rôzni členovia akademickej obce. „Jeho vyjadrenia sú nepravdivé, nebezpečné a vysoko nezodpovedné," povedala, ako píšu Hospodárske noviny „na konšpirátorov účet“ hovorkyňa britského ministerstva zdravotníctva. Bývalí spolupracovníci údajne považovali Yeadona za inteligentného vedca a opýtaní kolegovia vyhlásili, že „Mika teraz nepoznávajú".

Desivá informácia: Vakcína od Pfizeru zabila v Izraeli viac starších ľudí ako Covid!
V súčasnosti sa vedie doslova boj o vakcíny, ktoré majú byť najväčším tromfom proti koronavírusu. Vedec Miroslav Štec ale podľa štúdie z Izraela vo svojom statuse tvrdí, že vakcína od spoločnosti Pfizer je pre starších ľudí doslova... Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Yeadona zrazu niet

„Yeadonovo správanie je veľké sklamanie a hanba pre celú firmu," povedal údajne nemenovaný zamestnanec Pfizeru. Zaujímavé je že samotná spoločnosť Pfizer vedcove vyjadrenia oficiálne nekomentovala. Hovorkyňa len zdôraznila, že „ich látka prešla všetkými testami a môžu s istotou potvrdiť jej zdravotnú nezávadnosť,“ informuje portál HN.

Zaujímavý je aj ďalší fakt – Yeadon svoj posledný príspevok na Twitter napísal 4. februára tohto roku. "Čoskoro budem preč," oznámil. Dva dni na to bol jeho účet zmazaný a odvtedy nie je po ňom ani chýru, ani slychu.

Vydieranie na najvyššej úrovni - Takto mala Pfizer predávať covid vakcínu v Latinskej Amerike
Preklad: Redakcia HD 03/03/2021 Úrad pre investigatívnu žurnalistiku tvrdí, že Pfizer požadovala ako záruku vojenské základne a budovy veľvyslanectiev. Ich hodnota mala vykryť možné straty, ktoré jej môžu vzniknúť žalobami kvôli vedľajším... Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | sefredaktor