Aj menej chápavým začína dochádzať, že tu vládne človek s psychopatickými črtami, tvrdí Draxler
21 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Igor Matovič má za sebou rok pôsobenia v kresle premiéra. Za ten čas urobil veľa vecí, ktoré mu opozícia mohutne vyčíta. Kriticky sa na jeho vládnutie pozrel v statuse aj exminister školstva Juraj Draxler.


Po roku sa Igorovi Matovičovi rozpadá vláda, ľudia sú na neho nahnevaní aj preto, ako zvláda boj  s koronavírusom, pretože v počte mŕtvych na počet obyvateľov sme na tom najhoršie na svete. Tiež medzinárodných faux pas si narobil viac ako ktokoľvek pred ním. Aký bolo teda rok Igora Matoviča ako premiéra našej vlády? Juraj Draxler to v statuse na sociálnej sieti opísal celkom jasne.
Matovičovi sa novinoví komentátori vtierali úvahami, ako začína vystupovať štátnicky

Matovič a jeho kabinet sa presne pred rokom ujali moci. „Ten povolebný vývoj bol pre nich úplne typický. Zvlášť pre Igora Matoviča. Najprv dva týždne dával FB statusy ako varí so Sulíkom špagety a podobné veci. Keď už aj novinovým komentátorom začalo byť divné, že tu máme pandémiu a dezignovaný premiér sa k nej nijak nevyjadril, nijak sa na ňu evidentne nepripravuje a začali na to poukazovať, Igorko zareagoval typicky. Urobil tlačovku,“ začína status exminister Draxler.

Dodáva, že na tlačovke si Matovič navymýšľal fantastické čísla. „Koľko Slovákov sa mohlo vrátiť z postihnutého Talianska (podľa jeho prepočtov 120 tisíc za dva týždne) a začal vykrikovať, že odchádzajúca vláda nič nerobí, treba mať plán, presný plán, čo sa bude robiť, keď bude toľko a toľko infikovaných,“ píše ďalej Draxler.

Podľa exministra Matovič dokonca tvrdil, že oni nejaký super plán majú, na desať strán opatrení. „Akurát, že keď sa na ten plán neskôr Mareka Krajčího novinári pýtali, tak vedel povedať jedine to, čo by robil, ak by sme boli Singapur. Napriek tomu sa Igorovi novinoví komentátori začali vtierať úvahami o tom, ako začína vystupovať štátnicky (!!!!) a podobné nezmysly. Jar si Igorko ešte užíval na výslní popularity. Tým, že predchádzajúca vláda extra rýchlo zavrela hranice, sme mali aj extra málo nakazených, a tak Igor mohol robiť dlhočizné tlačovky, kde vysvetľoval, že to je vlastne vďaka nemu,“ konštatuje exminister.


Vykrikovať o zlom zdravotníctve či digitalizácii je jedna vec, vedieť to riadiť je úplne iná

„A Igor riadil a rozprával. Bol zrazu všade. Ľudia to prvé dva mesiace ešte vcelku tolerovali, ale potom to už išlo rýchlo dole vodou. Aj menej chápavým začalo dochádzať, že tu vládne človek s psychopatickými črtami. A s výnimkou jednobunkovcov už väčšina národa začala vnímať, že celé to vládnutie je akosi chaotické. A že vykrikovať niečo o zlom zdravotníctve či digitalizácii je jedna vec, a vedieť to riadiť úplne iná. A už to bolo len horšie a horšie,“ píše na konci statusu Juraj Draxler.

Podľa neho sa dnes cítime ako človek, ktorý na ulici stúpil do strašne veľkého psieho výkalu. Riadne to smrdí, ale z tej topánky to nie a nie očistiť.

Draxler o Matovičovi: Toho museli vyrobiť v laboratóriu
25 | 02 | 2021 | sefredaktor