V Európe treba čo najskôr zrušiť hraničné kontroly, karanténne opatrenia a obnoviť slobodu pohybu! 
20 | 03 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Na záver návštevy v Berlíne sa rakúsky spolkový kancelár Sebastian Kurz (ÖVP) stretol s novým šéfom CDU a predsedom vlády Severného Porýnia-Vestfálska Arminom Laschetom. Ešte pred stretnutím kancelár vyhlásil:  „Treba zdolať už len posledné metre pandémie. Teraz je nevyhnutné podľa možnosti čo najskôr zrušiť hraničné kontroly a opäť zaviesť voľný pohyb osôb!“ Kurz súčasne požaduje spoločné európske riešenie, píše rakúsky denník Kronen Zeitung.


Predseda vlády Severného Porýnia-Vestfálska Armin Laschet vyhlásil, že je dôležité nájsť európske riešenia v boji proti pandémii koronavírusu. "Potrebujeme cezhraničnú spoluprácu,“ - zdôraznil. Kurz i Laschet  podčiarkli aj hospodárske vzťahy medzi Rakúskom a Severným Porýním-Vestfálskom. Rakúsku a Severnému Porýniu-Vestfálsku sa darí skĺbiť ekológiu a hospodárstvo, a pritom si stále udržať štatút vyspelej priemyslenej krajiny, dodal šéf CDU.



Kurz: "Po pandemickej fáze príde obnova a rozmach"

Obaja poukázali na potrebu ekologicko-sociálnej rekonštrukcie  ekonomiky. Kurz povedal, že po pandemickej fáze príde fáza obnovy a rozmachu. „Treba to šikovne využiť na silnejšiu ekologicko-sociálnu transformáciu, zosúladiť odťaženie práce a nízkych príjmov s potrebou ochrany životného prostredia v boji proti klimatickým zmenám,“ – doplnil rakúsky kancelár.



Treba zrušiť hraničné kontroly a karanténne opatrenia v celej Európe

Je potrebné zrušiť hraničné kontroly a karanténne opatrenia v celej Európe, aby ľudia mohli čo najskôr opäť slobodne cestovať, vyhlásil Kurz. Rakúsko ako turistická krajina sa už teší na skoré privítanie prvých nemeckých turistov, dodal rakúsky kancelár, uzatvárajú noviny Kronen Zeitung.


Fašizmus a stredovek! Klientov Krajníkovej, ktorí mali otvorené prevádzky, odsúdili za paragraf, ktorý neexistuje
Polícia pred nedávnom zatýkala majiteľov prevádzok - klientov Adriany Krajníkovej. Okresný súd v Martine ich odsúdil. Krajníková to štipľavo okomentovala. „Pod vedením ministerstva spravodlivosti fašistky Kolíkovej a kolegyne z hradu, ktorá sa na... Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Petra Demková