Predĺženie núdzového stavu smeruje na Ústavný súd SR - Fico spochybnil zákonnosť jeho prijatia
20 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

„Vláda v stredu vláda predĺžila núdzový stav. My sme si otvorili všetky prístupné zdroje a sme zistili, že tento návrh bol predložený, a dobre počúvajte, ústne na rokovanie vlády SR, čiže rokovali na vláde o predĺžení núdzového stavu, to znamená o obmedzovaní základných ľudských práv, obrovských opatreniach tak, že tam niekto prišiel, že tam niečo povedal a oni to schválili,“ Citát - Robert Fico.


"Podľa Fica je takýto spôsob neústavný a neakceptovateľný. Chce sa preto v pondelok obrátiť na ústavný súd. Informuje portál spravy.pravda.sk.
"Takéto nejaké veci"

Fico podľa citovaného zdroja uviedol, že sa viackrát obrátil na ministra Jána Budaja: „Pán minister, vysvetlite nám, pretože chceme podať návrh na ústavný súd. Čo sa dialo v stredu na vláde, kto to predložil, ako to odôvodnil, aké boli argumenty. Pozeral na nás ako vyoraná myš, lebo vedel, že nemá čo povedať,“ vyjadril sa Robert Fico. Neskôr podľa šéfa Smeru Budaj skonštatoval, že „my sme takí nejakí formalisti a čo otravujeme s takýmito nejakými vecami“.

Parlament schválil pre núdzový stav a vládnu krízu extrémne dôležitý zákon - výmenu "ešpézetiek"
Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky riešili mimoriadne dôležité zákony pre núdzový sta a zákaz vychádzania. Povolili kanabidiol a schválili výmenu takzvaných EČV - teda, starých známych "ešpézetiek" Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Poslanci odmietli informovanie občanov

Smer predložil do parlamentu aj návrh uznesenia, aby Národná rada SR vyzvala troch najvyšších ústavných činiteľov, prezidentku Zuzanu Čaputovú, šéfa parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) a premiéra Igora Matoviča (OĽANO) predstúpiť pred občanov a informovať o aktuálnej situácii, ako aj o tom, aké opatrenia plánujú prijať po 21. marci. Poslanci v piatkovom hlasovaní toto uznesenie odmietli.
Blanárov zámer

Podpredseda NR SR Blanár pripomenul, že návrh uznesenia predkladal v čase hlbokej vládnej krízy a chaosu, ktorý koalícia spôsobila. Chcel, aby vrcholní predstavitelia krajiny upokojili situáciu a predovšetkým ľuďom povedali, aké ďalšie opatrenia ich čakajú.
Všetko je vraj OK

Od koaličných poslancov sa podľa Blanára v diskusii poslanci dozvedeli, že všetko funguje a opatrenia sa prijímajú. Za jediné riešenie Smer-SD považuje dokončenie petičnej akcie na iniciovanie referenda o predčasných voľbách. Informoval portál spravy.pravda.sk.

Igor Bukovský: Lockdown je nástroj zúfalcov a núdzový stav je len prejav zbabelosti!
Igor Bukovský, ktorého meno rezonuje v médiách čoraz častejšie, sa v jednom zo svojich videí posťažoval na lockdown. Podľa neho ide o "nezmysel". Politikov totiž riadia štát bez ohľadu na dopady, ktoré ich rozhodnutia spôsobujú. Čítať ďalej
01 | 03 | 2021 | Timotej Dudka