Poslanec Osuský nakazil Covidom svoju manželku, proti Covidu zaočkovanú lekárku. Ako je to možné?
20 | 03 | 2021 I Petra Demková

Poslanec SaS Peter Osuský sa vo februári nakazil Covidom. „Zákonodarca SaS nechtiac nakazil aj svoju manželku Milenu, ktorá je doktorka. Na tom by nebolo nič neobvyklé, ak by jeho žena nebola v tom čase už niekoľko týždňov po očkovaní druhou dávkou vakcíny Pfizer,“ píše portál ereport.sk.



Nezvyčajná infekcia

„Na Slovensku bolo doteraz zaočkovaných takmer pol milióna ľudí. Druhú dávku látky dostalo podľa údajov NCZI 230-tisíc z nich. Hygienici tento týždeň informovali, že po zaočkovaní druhou dávkou sa do konca februára na COVID-19 nakazilo 198 ľudí,“ zistil ereport.sk. Hovorca Úradu verejného zdravotníctva Marek Eliáš informoval, že po inkubačnej dobe dvoch týždňov po zaočkovaní sa infikovalo iba šesť ľudí. Podľa oficiálnych informácií je teda nezvyčajné, aby sa zaočkovaný človek infikoval.

Popredný virológ varuje pred hromadnými úmrtiami kvôli očkovaniu proti koronavírusu
Popredný virológ varuje pred hromadnými úmrtiami kvôli očkovaniu proti koronavírusu. Vyzýva WHO, aby okamžite zastavila očkovacie kampane na celom svete. Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Milena s miernymi príznakmi

Z tohto hľadiska vyznieva zaujímavo informácia, že manželka Petra Osuského, pani Milena, je práve jedným z prípadov. Peter Osuský pre ereport.sk priznal, že svoju polovičku nechtiac nakazil v druhej polovici februára. „Moja žena sa stala pozitívnou, pretože ja som bol pozitívny s vysokou náložou. Ale zároveň je pravda, že vďaka tomu, že je dobre zaočkovaná, tak to u nej prebehlo za úplne minimálnych príznakov,” popísal saskár.

„Bola asi šesť týždňov po druhej dávke. Dostala odo mňa – lebo nevedeli sme, že to mám – taký zosilňovač, teda ako keby tretiu dávku a veľmi dobre sa to očkovanie osvedčilo,” pozerá sa pozitívne na udalosť z odstupom času Osuský. Dodáva, že ochorenie sa u manželky prejavilo len v podobe nádchy. „To prebehlo ako trojdňové upchatie nosných dutín, ktoré sa vyfúkalo do vreckovky,” pridal detaily Osuský.

Jeho manželka bola rovnako ako aj ďalší lekári univerzitnej nemocnice v bratislavskom Starom Meste zaočkovaná vakcínou Pfizer. „Chvalabohu keďže bola prvolíniová, ešte okrem toho robila tri kolá plošných sterov so stovkami nosov v Starom Meste, tak vlastne dobre zabralo to očkovanie,” povedal Osuský.

Doplnil, že on sám si koronavírus musel odtrpieť. „Keďže som iba 67 a pol ročný a nebol som kritická infraštruktúra, ba ani taxikár, tak som sa musel premoriť sám so sebou,” uzavrel poslanec.

Koronavírus a Rothschildovci (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Iveta Machová