Popredný virológ varuje pred hromadnými úmrtiami kvôli očkovaniu proti koronavírusu
20 | 03 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Popredný virológ varuje pred hromadnými úmrtiami kvôli očkovaniu proti koronavírusu. Vyzýva WHO, aby okamžite zastavila očkovacie kampane na celom svete.


„Zaplatíme vysokú cenu za masové očkovanie,“ tvrdí popredný virológ a vývojár vakcín. Vyzval WHO, aby okamžite zastavila očkovacie kampane na celom svete, píše epochtimes.de.



Globálna katastrofa epických rozmerov

Jeden z popredných svetových virológov a silný zástanca vakcín bije na poplach. Geert Vanden Bossche, ktorý pracoval v oblasti výskumu infekcií a vývoja vakcín pre farmaceutické spoločnosti Novartis a GlaxoSmithKline, ako aj pre organizáciu GAVI a Nadáciu Billa a Melindy Gatesových, varuje, že masové očkovacie kampane proti koronavírusu spustia globálnu katastrofu epických rozmerov.


Tento odborník sa v otvorenom liste obrátil priamo na Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO). Bossche je tak znepokojený súčasnými vakcinačnými opatreniami, že naliehavo žiada OSN, aby okamžite zastavila všetky vakcinačné kampane proti koronavírusu na svete. Ak sa tak nestane, oveľa infekčnejšie varianty vírusov by sa iba zintenzívnili a v konečnom dôsledku by spôsobili hromadné úmrtia ľudí.


Dáta bez pátosu: Keby sme nemali úctu, tak povieme: Berte metly a vyžeňte tú háveď (z vlády)!
Analytici zo zoskupenia Dáta bez pátosu, ktorí pravidelne prinášajú neskreslené dáta o pandemickej situácii na Slovensku. Dnes sa tak trochu zamysleli nad fungovaním našej krajiny. A nemôžeme sa im čudovať. Každý si sem-tam potrebuje... Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Diana Zaťková

V liste píše: „Som čokoľvek, ale nie odporca vakcín. Ako vedec sa zvyčajne neodvolávam na takúto platformu, aby som zaujal stanovisko k otázkach spojeným s vakcínami. Ako angažovaný virológ a odborník na očkovanie urobím teraz výnimku, keďže zdravotnícke orgány povoľujú podávanie vakcín spôsobom, ktorý ohrozuje verejné zdravie, a najmä keď sa ignorujú vedecké poznatky. Súčasná mimoriadne kritická situácia ma núti adresovať toto núdzové volanie. Keďže tak či tak hrozí, že bezprecedentný rozsah ľudskej účasti na pandémii Covid-19 povedie ku globálnej katastrofe, nemôže byť táto výzva dostatočne hlasná, jasná a silná.“


Bossche zdôrazňuje, že nekritizuje samotnú vakcínu. Doposiaľ schválené vakcíny jednoducho vyvinuli geniálni ľudia, ale hovorí: „Používajte, prosím, správnu vakcínu na správnom mieste. A nepoužívajte ju v zápale pandémie u miliónov ľudí!“



Nekontrolovateľné monštrum

Očkovanie ľudí proti koronavírusu uprostred pandémie podľa jeho názoru spôsobí, že vírus bude nákazlivejší. To tiež zvýši odolnosť vírusov voči očkovacím látkam. Podľa Bosscheho navyše masové očkovanie proti koronavírusu „s najväčšou pravdepodobnosťou ešte viac zintenzívni adaptívny imunitný únik, pretože žiadna zo súčasných vakcín nebráni prenosu vírusových variantov“.


Zlá správa: Pre nové mutácie pôjdu do pondelka do povinnej karantény aj zaočkovaní ľudia
Vakcinácia mala byť v boji s koronavírusom tým najväčším žolíkom. Zdá sa však, že na Slovensku ním vôbec nie je. Do povinnej karantény totiž pôjdu od pondelka aj tí, ktorí boli zaočkovaní. Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Imunitný únik znamená, že zmutovaný vírus prelstí vrodenú imunitu tela. Potom už ani očkovanie nepomáha proti zmutovanému vírusu. A keďže čoraz viac ľudí je zaočkovaných, varianty, ktoré sú už v obehu, sa budú objavovať čoraz intenzívnejšie a budú infekčnejšie. „A tak sa z celkom neškodného vírusu stáva nekontrolovateľné monštrum,“ vyhlásil odborník v rozhovore s Dr. Philipom McMillanom po zverejnení otvoreného listu WHO.


Profylaktické vakcíny by sa nikdy nemali používať v populáciách, ktoré sú už vystavené vysokej úrovni infekcie. To je základný poznatok z vakcinológie, ktorý sa podľa Bosscheho učia v prvom ročníku odbornej prípravy. Avšak to sa pritom momentálne praktizuje na celom svete.


„Zaplatíme za to vysokú cenu. A som emotívny, pretože myslím na svoje deti, na mladšiu generáciu. Myslím, že to, čo tu robíme, je jednoducho nemožné. Nerozumieme pandémii,“ uviedol Bossche.



Rozbitie imunitného systému

Virológ tiež ostro kritizuje lockdown. Nepochopiteľná je pre neho predovšetkým skutočnosť, že mladí ľudia, o ktorých je známe, že nepatria do rizikovej skupiny a majú dobrý imunitný systém, majú zakázaný kontakt s inými ľuďmi.


Zákaz dovoleniek v zahraničí zrejme nie je primeraný
Zákaz vycestovať do zahraničia na dovolenku je sporný – myslí si to aj právna expertka, dlhoročná zástupkyňa Slovenska pred Európskym súdom pre ľudské práva, Marica Pirošíková. Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

V skutočnosti štátom nariadený lockdown a zakrytie tváre už vytvorili varianty, ktoré naznačujú potenciálny imunitný únik. „Ten sa bude ešte viac zosilňovať, keďže masové očkovanie proti čínskemu vírusu je už v plnom prúde.“ To je tiež vedecky dokázané, zdôrazňuje Bossche.


Vedec tiež varuje, že očkovanie ničí imunitný systém počas pandémie. Je viac ako znepokojený, čo môže napáchať prepuknutie vírusu. Ľudstvo si vakcínami vážne poškodí vrodenú imunitu. Toto poškodenie sa neobmedzuje iba na očkovaných ľudí.  Očkovaní by prenášali zmutované vírusy na neočkovaných a spustili by tak globálnu zdravotnú krízu. A to by bolo oveľa horšie, ako by sa to stalo pri prirodzenom priebehu pandémie.


Existuje dokonca možnosť, že sa vrodená imunita môže úplne stratiť. Vrodená imunita sa týka prirodzenej schopnosti tela odvrátiť patogény prostredníctvom bohatej, rozmanitej a nešpecifickej imunity.


Koronavírus a Rothschildovci (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Iveta Machová

"Na stôl sa dalo dostatok vedeckých dôkazov. Tí, ktorí sú pri moci, ich, žiaľ, neberú do úvahy. Ako dlho sa dá problém ignorovať, keď práve teraz existuje veľa dôkazov o tom, že vírusový imunitný únik ohrozuje ľudstvo? Ťažko môžeme povedať, že sme to nevedeli alebo že sme neboli varovaní,“ zdôrazňuje Bossche.


Skutočnosť, že masové očkovanie riadi vírusový imunitný únik, sa prejaví v prípade infekčnosti a chorobnosti v krajinách, ktoré už za pár týždňov zaočkovali milióny ľudí. Bossche uviedol príklady: Veľká Británia, Izrael a USA. Aj keď sa tieto krajiny tešia z poklesu miery infekcie, nepochybne by v najbližších týždňoch mali zaznamenať prudký nárast prípadov Covid-19.


„Musí sa o tom jasne hovoriť, pretože ide o ľudstvo,“ zdôrazňuje Bossche a dodáva: „Ide o každého. Vsádzam všetko do hry. Ja som si svoju domácu úlohu urobil. Je to jednoducho morálna povinnosť,“ uzatvára epochtimes.de.


Škandalózna kampaň Ministerstva zdravotníctva – „zaočkuj babku“. Sú seniori nesvojprávni?
Ministerstvo zdravotníctva odpálilo ďalšiu časť kampane za očkovanie proti Covidu. A ak prvá časť bola verejnosťou prijatá vlažne, o tejto časti kampane sa to povedať nedá. Toto je totiž doslova poburujúce. Kampaň prezentuje seniorov ako... Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Petra Demková