Netešme sa, Matovič neodíde, naopak, môže ísť do čela parlamentu
20 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Politický analytik Ján Baránek predpokladá trojkoalíciu bez Sulíkovej SaS. Lenže aj bez Matoviča, s čím líder OĽaNO rátal asi najmenej.


„Myslím si, že pravdepodobný scenár toho, čo bude, je trojkoalícia. Trojkoalícia, samozrejme, bez SaS,” analyzuje pre ParlamentneListy.sk politické dianie Ján Baránek.

Sulík stráca dôstojnosť - na čo ešte čaká SaS? Sú v tom peniaze? Pýta sa politológ Baránek
Politológ Ján Baránek má v popise krízy a jej aktérov jasno - "Sulík zlyhal a stráca dôstojnosť." Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Štvorkoalícia asi nezvykne

"Nepredpokladám, že sa to celé zvráti a že ostane štvorkoalícia, hoci oni stále proklamujú, že chcú štvorkoalíciu.

Sulík už nemá moc priestoru na manévrovanie, lebo jeho vyjadrenia boli veľmi jednoznačné a bolo by teraz nanajvýš čudné a zvláštne, ako by to odôvodnil voličom, ak by názor zmenil. Tam by bola azda jediná cesta, že by Matovič dopredu deklaroval, že sa vzdáva svojho postu. V takom prípade by aj tak došlo k rekonštrukcii, ale ostala by zachovaná štvorkoalícia."
Žeby takto?

"Osobne si myslím, že Matovičov plán je nechať odísť Sulíka a potom deklarovať, že opustí post premiéra a bude rekonštrukcia vlády."
Remišová a možný podraz

"Matovič mohol Sulíka z vlády dostať pokojne inak. Mohol ísť za prezidentkou s návrhom na odvolanie člena vlády. To by bola jednoduchšia cesta, toto je už taká zložitejšia. Jediné, čo by napovedalo nejakej logike, by bolo, že sa to celé pokúsia zhodiť na Sulíka, ale ten sa zatiaľ dosť úspešne bráni. Darí sa mu eliminovať potenciálne obvinenie, že druhýkrát rozbíja vládnu koalíciu."
Čistia sa politické vody

"Oni sa SaS chcú zbaviť, chcú vytlačiť SaS a Sulíka, ale to nie je Matovičov zámer. Pokiaľ je to komplot, ako si myslí Sulík, tak to neviem posúdiť. Ja sa v tej Remišovej pravdupovediac veľmi nevyznám: raz povie to, raz iné. Musíme si počkať."

Baránek: Chudák Matovič, tie paskudy koaličné mu vetovali Sputnik, ktorý on tak veľmi chcel
Politický analytik Ján Baránek v obsiahlom videu ironicky a sarkasticky komentuje vládnu frašku okolo hlasovania o nákupe ruskej vakcíny Sputnik. Pripomína, že vláda hlasuje, preto mohla Veronika Remišová veto uplatniť iba na koaličnej... Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Petra Demková

Bez SaS a s Hegerom

"Myslím si, že pravdepodobný scenár toho, čo bude, je trojkoalícia s Eduardom Hegerom ako premiérom. Trojkoalícia, samozrejme, bez SaS."

"Matovič sa určite bude snažiť ovplyvňovať Hegera, ale ten, keď zistí, že okrem moci má aj zodpovednosť, tak sa logicky nemôže dať manipulovať dlhodobo. Nemôžete sa nechať manipulovať niekým, kto nemá zodpovednosť za to, čo chce s vami urobiť. Keď mám moc a prijímam rozhodnutia, musia to byť moje rozhodnutia, za ktoré mám zodpovednosť. Môže mu radiť, ale to je tak všetko."
Logika Krajniakovej demisie

"Našiel som v tom jedine tú logiku, že potrebuje poslaneckú imunitu, ktorú ako minister nemal, len zatiaľ teda nie je v parlamente.

Sú rôzne šumy. Toto korešponduje s variantom, že sa funkcie vzdal, lebo po riaditeľovi SIS Pčolinskom mal byť zadržaný tento týždeň práve minister Krajniak. Zatiaľ sa však nič také nestalo."
Bez Matoviča vždy lepšie

"Určite to bude pokojnejšie ako doteraz, lebo Igor Matovič nie je tímový hráč."
Matovič vymení Kollára!?!

"No, on (Matovič - pozn. red. HD) je predseda najsilnejšej parlamentnej strany a mal by mať post predsedu parlamentu. Tak sa zdá, že až také pokojné to nebude teda na tej politickej scéne…"

(Z odpovedí Jána Baránka pre parlamentnelisty.sk - medzititulky red. HD.)

Ján Baránek: „Už nestačí rekonštrukcia tejto vlády. Takéto zlo, ktoré zbytočne mrhá ľudskými životmi, ešte na Slovensku nebolo.“
Ján Baránek si všíma osobné záujmy členov poradných orgánov vlády vo farmaceutickom priemysle. Je toto dôvod odmietania účinného lieku Ivermectinu? „Dnes žijeme vo svete, kde vláda životy občanov nechráni, ale podľa všetkého obetuje v mene... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Petra Demková