Kollár si nárokuje nominovať nového šéfa SIS. On je snáď splachovací!
20 | 03 | 2021 I Aneta Leitmanová
Predseda Sme rodina Boris Kollár si nárokuje nominovať nového šéfa SIS. On je snáď splachovací! Po tom všetkom, čo jeho ľudia predviedli v tejto organizácii, by mal skromne klopiť zrak. A dúfať, že sa na toto fiasko čo najskôr zabudne.

Vladimíra Pčolinského nominoval na šéfa SIS Boris Kollár. Pčolinský je obvinený a skončil vo väzbe.

Kým bol ešte riaditeľom SIS, Pčolinský si vybral za námestníka Borisa Beňu. Beňa je obvinený a tiež sa chladí vo väzbe.

Pčolinský si vybral za riaditeľa technickej sekcie (odpočúvania) Mariána Zetochu. Zetocha je obvinený a taktiež čučí vo väzbe.

Pčolinský si vybral za riaditeľa kontrarozviedky Petra Gašparoviča. Nie, prekvapenie sa nekoná. Aj Gašparovič je obvinený a premýšľa nad svojím doterajším životom vo väzbe.

Boris Kollár: Nemenovaný poslanec koaličnej SaS rokoval s opozíciou o povalení vlády
Hnutie Sme rodina je za štvorkoalíciu. V dnešnej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to povedal predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár. Údajne to deklaroval aj na koaličnej rade. Vie si však predstaviť aj trojkoalíciu v zložení Sme rodina,... Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Ivan Brožík


A toť, Boris Kollár sa dnes nechal počuť, že jeho politická rodina si nárokuje znova obsadiť kreslo šéfa SIS. Tentoraz údajne priamo z prostredia služby. To znie takmer štátnicky. Až na to teda, že pán Kollár, čo vyrastal na prašiaku so Steinhubelom, Deákom či Diničom, zabudol na jednu podstatnú okolnosť. Sme rodina bude presadzovať za nového šéfa SIS niekoho, koho do nej nastrkal vo väzbe internovaný Pčolinský.

Absurdnejšiu scénku by nevymyslel ani treťotriedny dramatik Václav Havel. Napriek tomu nie je možné vylúčiť, že nie celkom svojprávny premiér Igor Matovič bude s požiadavkou Borisa z prašiaku súhlasiť. Potom je možné predpokladať, že Kollárova nominácia prejde aj vládou.

V takom prípade ostane všetko v rukách prezidentky Zuzany Čaputovej. Už raz sa na vymenovanie pochybnej existencie do čela SIS uhovoriť nechala. Ak to zopakuje, nebude to možné považovať za omyl, ale spolupáchateľstvo. Budeme pozorne sledovať, čo jej poradí reformný marxista Marián Leško. Alebo iný z radu poradcov, ktorí nikdy neriadili nikoho a nič a odrazu majú na kľúčik hlavu štátu.

Právnička Judita Laššáková: Vykladači ústavy zaviedli do praxe nový pojem – menšinová vláda
Právnička Judita Laššáková žasne nad tým, ako sa do verejného priestoru dostávajú sprostosti, ktorým dávajú krídla "elitní" novinári. Tentokrát sa zamýšľa nad nonsensom „menšinová vláda“. Nič také totiž v ústave neexistuje, píše v statuse na... Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Robert Bačinský