Blaha: Ľudia tu umierajú a chradnú! Prichádzajú o všetko a vy na to úplne kašlete! (VIDEO)
20 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Ľuboš Blaha je známym kritikom vlády. V zostrihu videa z jeho vystúpenia v parlamente, ktoré umiestnil na sociálnej sieti, jej to vykričal na plné ústa.


Slovensko sa zmieta nielen vo veľkej pandemickej kríze, ale aj vo vládnej. Ľudia denne umierajú po desiatkach a vláda sa háda, kto by mal v nej ostať a kto odísť. Podnikatelia a živnostníci krachujú a vláda im prakticky nepomáha. Aj to boli témy, ktoré kolegom v parlamente vykričal poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha.
Sociálnu pomoc ľuďom máme na úrovni najchudobnejších štátov Afriky

„Slovensko sa nachádza v predposlednej, štvrtej kategórii krajín, ktoré dávajú od 2,5 po 5 % HDP na pomoc ľuďom. My dávame 2,6 %. Sme v tej istej kategórii ako také klenoty ľudstva, ako je Zimbabwe a Mauritánia. Za nami, v poslednej piatej kategórii, sú už iba krajiny ako je Južný Sudán, Kongo a Somálsko. Preboha, spamätajte sa! Veď my už ani nepatríme do civilizovaného sveta! My už máme sociálnu pomoc ľuďom na úrovni Afriky. Tých najchudobnejších, dezolátnych štátov,“ vytýka koalícii Blaha.
Na ľudí ste sa úplne vykašľali

„Tam ste dopracovali Slovenskú republiku. Nielenže sme na tom najhoršie z hľadiska pandémia, z hľadiska úmrtí, z hľadiska hospitalizácií, my sme na tom najhoršie aj z hľadiska ekonomickej pomoci. Vy ste sa na ľudí úplne vykašľali! Umierajú a chradnú! Prichádzajú o všetko a vy na to úplne kašlete! A riešite tu spory Veroniky a Márie. Toto je vaša odpoveď pre Slovensko. Ľudia toho už majú plné zuby,“ dodáva smerácky poslanec.

Blaha sa venuje aj kauze odobratia odmien redaktorkám RTVS za to, že údajne že šírili hoaxy. „Pritom hovorili iba o podozrení a vo svojej reportáži dali priestor aj odborníkom, ktorí hovorili o tom, že žiadne spojenie medzi vakcináciou AstraZenecou a samotným prípadom nie je,“ konštatuje Blaha.

Plynulo nadväzuje na ďalšiu kauzu, ktorou je únos Vietnamca. Podľa neho celú kauzu umelo živili dva roka Monika Tódová a Denník N. Podľa Blahu ide o najväčšie konšpiračné médium na Slovensku. „A potvrdil to aj generálny prokurátor, ktorého ste si zvolili,“ dodáva.

"Pani Tódová, Vy ste tá najväčšia hanba slovenskej žurnalistiky," odkazuje redaktorke Blaha
Generálny prokurátor Maroš Žilinka bol pred dvomi dňami na vypočutí pred parlamentným výborom Národnej rady, po ktorom doslova ušiel pred médiami. Viac sa tejto téme venoval Ľuboš Blaha v statuse na sociálnej sieti, kde ale svoju pozornosť zameral... Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Len si zomierajte ľudia, však my to riskneme. Taký je postoj slovenskej vlády

Blaha sa venuje aj vakcíne AstraZeneca a jej problémom s krvnými zrazeninami. „Trinásť európsky krajín, členských štátov Európskej únie vrátane tých najväčších, Talianska, Nemecka, Španielska, Francúzska pozastavilo očkovanie AstraZenecou. Lebo si vážia svojich občanov a vidia tam riziká, že nejaký človek možno mohol dostať krvnú zrazeninu na základe toho, že sa zaočkoval AstraZenecou. Tak to radšej pozastavia, aby nezomrel nejaký ich občan. Na Slovensku nič. Bolo tu podozrenie a absolútne nič. Len si zomierajte, ľudia! Taký je postoj slovenskej vlády. Však my to riskneme, však tu nejde o naše životy. Že?“ mieri na koaličných poslancov Blaha. Tvrdí, že sme v situácii, keď Slovensko patrí k najhorším na svete z hľadiska úmrtí a hospitalizácií na Covid.


Matovič má stále pocit, že zhadzuje atómové bomby

„A všetci vieme príčinu, ktorou je povinné testovanie, kvôli ktorému sa musia ľudia pravidelne a nasilu stretávať s inými ľuďmi. Čo ničí celú tú koncepciu, že znižujme mobilitu. Oni musia pravidelne chodiť do tých šórov, kde dostanú špajchlu. A kvôli tomu sa tu šíri Covid. Namiesto toho, aby sme to zastavili, tak tu tvrdošijne držíme tú líniu Igora Matoviča. Lebo on má stále pocit, že zhadzuje atómové bomby. Tieto pocity občas pacienti mávajú,“ hovorí posmešne Blaha.

Vzápätí sa vysmeje nielen z Matovičovho testovania, ale aj z jeho faux pas vo Francúzsku či našom prezidentskom paláci. „Štát je možno spravovať dvoma spôsobmi. Buď budete a bojujete ako štátnici, a to predviedol Robert Fico, alebo ako sedláci. Veď toto je strašná hanba,“ konštatuje Blaha.

Blaha: Po tejto vláde zostávajú zničené rodiny bez živobytia, ľudia chradnú a umierajú
Hádky v koalícii a pomalý rozpad vlády doslova tešia opozíciu. Radosť z toho má aj poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha, ktorý sa tým netají v statuse na sociálnej sieti. V statuse však niektorým odchádzajúcim ministrom aj poriadne... Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Zrušme testovanie, dajme ľuďom Ivermectin, dajme im ekonomickú pomoc

„Igor Matovič ďalej znásilňuje slovenský národ a posiela ich testovať sa. Ja si myslím, že je to veľmi nezodpovedné. Toto je téma pre Slovensko, a nie to, čo si medzi sebou hovoria a do akých idiotov si nadávajú Matovič a Sulík. Toto je skutočná téma. Zrušme testovanie, dajme ľuďom Ivermectin, dajme im ekonomickú pomoc aspoň takú, akú dávajú naši susedia z Česka a Poľska,“ vyzýva Blaha vládu Igora Matoviča.

Dodáva: „Prečo je taký problém zvolať radu solidarity alebo niečo podobné, čo by ste si vytvorili. Prečo je taký problém nenadávať samosprávam, vedcom a ľuďom na Slovensku, že sú opice a luza. Ak prezidentka chápe potreby Slovenska, tak mala povedať premiérovi: Pán premiér ďakujeme, za ten rok ste ukázali kopec práce, zomrelo iba 8800 ľudí, ale, prosím, už choďte. Už vás tu nechceme. Toto mala spraviť pani prezidentka.“

Na záver zostrihu zo svojho vystúpenia v národnej rade si Blaha nedopustí jednu zo svojich teórií: „A tým, že to nespravila, je tu obrovské podozrenie, že niekto z vonku má veľký záujem na tom, aby tu táto pravicová vláda ďalej bola a ďalej podporovala nákupy vrtuľníkov a podobných haraburd, ktoré dnes fakt Slovensko nepotrebuje. A zhodou okolností vrtuľníkov z USA.“

"Všetci by mali chodiť po kanáloch! Do vlády nepatrí ani jeden!" hovorí Blaha o vládnom štvorlístku
Smerácky poslanec Ľuboš Blaha pri sledovaní nedeľných politických relácií nevie, či sa má smiať alebo plakať. V každom prípade, čo sa týka vlády má jasno. Odísť musí Matovič, Sulík...a aj Remišová s Kollárom. Podľa neho nepomôže nič iné, len... Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Diana Zaťková