Bidenove vyhlásenie, že Putin je „vrah“, je skutočne neprijateľné, tvrdí Erdogan
20 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan skritizoval americkú hlavu štátu Joea Bidena za to, že označil ruského vodcu Vladimira Putina za „vraha“. Uviedol, že takéto vyhlásenia o hlave štátu „sa nehodí k prezidentovi“, informuje portál RT.


Erdoganove vyhlásenie prichádza aj napriek štatútu Turecka ako člena NATO. Zdá sa, že Ankara sa stavia na stranu Moskvy.

„Bidenove vyhlásenia o pánovi Putinovi nie sú vhodné pre prezidenta. A prezident, ktorý používa takéto poznámky proti prezidentovi krajiny, ako je Rusko, je skutočne neprijateľný,“ uviedol Erdogan.

„Podľa môjho názoru pán Putin urobil veľmi správny krok, keď mu tak múdro a elegantne odpovedal,“ dodal turecký prezident.

Sýrsky minister tvrdí, že USA ako piráti drancujú väčšinu ropných zásob na severovýchode krajiny
Sýrsky minister pre ropu odsúdil sily USA za ich „pirátske“ konanie. Washington aj naďalej drancuje väčšinu ropného bohatstva na severovýchode krajiny, informuje portál RT. Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Marek Molnár


V stredu Biden pre ABC News uviedol, že Moskva „zaplatí“ za údajné zasahovanie do amerických volieb v roku 2020 v prospech jeho protikandidáta Donalda Trumpa.

Na otázku bývalého riaditeľa komunikačného odboru Bieleho domu Georga Stephanopoulosa, či je ruský vodca „zabijak“, americký prezident odpovedal áno.

V reakcii o deň neskôr Putin zaželal Bidenovi „veľa zdravia“ a citoval frázu z detstva.

„Keď som bol dieťa a hádali sme sa medzi sebou na ihrisku, hovorili sme: Čokoľvek hovoríte o ostatných, je to v skutočnosti to, čo ste sami,“ uviedol.

Neskôr toho dňa Putin navrhol diskusiu s americkým prezidentom v priamom prenose, v ktorej by sa riešil boj proti pandémii Covid-19, riešenie regionálnych konfliktov a otázky strategickej stability.

USA trvajú na tom, že Lukašenko musí prijať „dialóg“ s Cichanovskou
Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko by mal začať rokovať s organizátormi masových pouličných protestov, ktoré otriasli národom po sporných prezidentských voľbách z minulého leta, vyhlásili americkí diplomati, informuje portál... Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Marek Molnár