Veľká hanba a smutná vizitka plagiátorských politikov - na dnešné výročie Hurbana si spomenul iba Blanár
19 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Devätnásty marec sa na Slovensku spája najviac s Jozefmi. Tí oslavujú v tento deň svoje meno a ja im všetkým blahoželám. Ale rád by som si pripomenul najmä jedného z nich, ktorý má v dnešný deň aj výročie svojho narodenia. 19. marca 1817 uzrel v Beckove svetlo sveta Jozef Miloslav Hurban," hovorí Juraj Blanár.


Sociálne siete našich politikov si žijú svoj každodenný život. Intelektuálnym osviežením na nich je bez pochyby status podpredsedu NR SR Juraja Blanára.

"Hlúposť či zámer slovenskej vlády ohrozuje našu národnú existenciu. Budapešť je na koni," hovorí Blanár
Neohlásená prítomnosť maďarského ministra zahraničných vecí v Komárne nebola náhodou. Mala z pohľadu Budapešti Slovensku ukázať, že Bratislava na ňom nerozhoduje. A v Karpatskej kotline ani nikdy nebude rozhodovať. Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Ivan Brožík


Reprofoto FB (@Juraj Blanár)

Riskoval za Slovákov

"Vodca slovenských dobrovoľníkov i Slovenskej národnej rady počas revolučných štyridsiatych rokov 19. storočia. Riskovali vlastné životy a dali svoje osudy do rúk neistoty, len aby zachránili Slovensko pre budúce generácie. Vážime si dostatočne ich odkaz? Pripomíname si ich obety?" kladie správne otázky v správnom čase Juraj Blanár.
Hodnoty, ktoré koalícii nič nehovoria

"Ak mnohí označujú Hurbana za otca modernej slovenčiny, tak využime tento dar a komunikujme s našimi oponentmi. Nepoužívajme vulgarizmy, ale skúsme ich poraziť faktami a argumentami. Bohatosť slovenského jazyka dáva za pravdu štúrovcom, že ide o jazyk svojbytného národa, ktorý si zaslúži vlastnú štátnosť.

Aby sme si ju ale ochránili, musíme sa vedieť vzoprieť. Hoci aj vláde, ktorá namiesto práce pre ľudí zakrýva svoju neschopnosť nadávkami o mafii a kradnutí. Svedčí to skôr o jej vnútornom nastavení, ako o hodnotách, ktoré vládnej koalícii nič nehovoria. Aj o tom by mohol byť odkaz J. M. Hurbana." Pripomína Juraj Blanár.

(Medzititulky red. HD.)

Blanár: Vláda by mala ľudí upokojovať a dávať nádej, no ukazuje spory
Podpredseda Národnej rady (NR) SR Juraj Blanár (Smer-SD) tvrdí, že vláda by mala v čase pandémie ľudí upokojovať, ponúkať riešenia a nie ich znepokojovať spormi či chaotickými opatreniami. Povedal to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.... Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | tasr