Smer chce byť súčasťou nového rozdelenia politickej moci, netají šéf strany Robert Fico
19 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Strana Smer-SD sa síce v posledných prieskumoch volebných preferencií pohybuje v okolí ôsmich percent. Ambíciou jej predsedu Roberta Fica po prípadných predčasných voľbách je dosiahnuť dvojciferné číslo. Hovorí o tom vo videu na sociálnej sieti.


Strana Smer-SD v posledných parlamentných voľbách na jej pomery a zvyklosti celkom prepadla, no Robert Fico sa ju snaží oživiť a prinavrátiť na popredné priečky. Netají sa tým ani. V rozhovore pre Diskusný klub, ktorý sčasti zverejnil na sociálnej sieti prezradil aj to, že so svojou stranou chce byť súčasťou nového rozdelenia politickej moci, alebo vplyvu aj po nasledujúcich voľbách.
Pellegrini to mal doteraz v živote neuveriteľne ľahké. Všetko dostal zadarmo

Podľa Roberta Fica každý, kto v politike tvrdí, že nemá žiadne ambície, klame. „Ambície má každý, aj politik, lebo inak nie je dôveryhodný. Som životom dostatočne prefackaný aj poučený. Nerozmýšľam čo bude po parlamentných voľbách, chcem tam Smer dotiahnuť ako silnú stranu, ktorá bez problémov dosiahne dvojciferné číslo,“ priznáva na začiatku videa šéf strany Smer-SD.

Podľa neho sú ľudia neuveriteľne nahnevaní. „Ja to nechcem zneužívať, som skôr smutný z mnohých vecí. My sme ponúkli ľuďom šancu rozdať karty ešte raz cez referendum,“ pridáva Fico a zároveň sa chce ľuďom poďakovať, pretože sa blížia k 300-tisíc referendovým podpisom.

„To je rekord za taký krátky čas,“ vraví spokojne šéf Smeru-SD s konštatovaním, že po referende sa bude musieť schváliť ústavný zákon, lebo ten je záväzný pre poslancov Národnej rady.


Chcú byť súčasťou moci

„Smer chce byť súčasťou nového rozdelenia politickej moci, alebo vplyvu po nasledujúcich voľbách. U Petra Pellegriniho cítim veľmi silné liberálne prvky. Verím, že si zachovajú svoj sociálny rozmer a vzťah k sociálnej demokracii. Želám mu, nech si to vyskúša, pretože on to mal doteraz v živote neuveriteľne ľahké. Všetko dostal zadarmo. Ale on to pochopí keď bude súčasťou nejakej vládnej koalície, že čo to byť nielen nejaký funkcionár. Povedzme vládny, ale popritom viesť aj ťažké rozhovory,“ zamýšľa sa nad svojím bývalým politickým súputnikom Robert Fico, ktorý je na seba hrdý, lebo toto, čo sa teraz deje, sa za neho nikdy nedialo. „Keby som povedal Andrejovi Dankovi alebo Bélovi Bugárovi že som idiot, alebo oni by to povedali mne, tak je do minúty po vládnej koalícii,“ dodáva expremiér.

Fico: Slovensko je v totálnom rozklade a stráca svojprávnosť, suverenitu a vážnosť
Slovensko je v totálnom rozklade. Stráca svojprávnosť, suverenitu a vážnosť. Tvrdí to v statuse na sociálnej sieti predseda Smeru a poslanec Robert Fico. Čítať ďalej
11 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

S Matovičom to budú pre Slovensko ďalšie dva stratené roky ako u Radičovej

Robert Fico vraj cíti, že Smer-SD je v takom vajci. „Ale to vajíčko puká v tom zmysle, že má tendenciu sa zväčšovať. My ešte stále bojujeme z nejakými rezíduami z minulosti. Ale ten potenciál Smeru je stále veľmi veľmi výrazný. Ak si do budúcnosti všetci zachováme zdravý rozum, tak všetci budete musieť skonštatovať, tak tento rok, a možno ešte ďalší, čo nám predvádza Matovič, boli ďalšie dva roky stratené pre Slovensko. Ako sme to videli v prípade vlády Ivety Radičovej,“ konštatuje ďalej Fico.

Podľa neho sme už deviaty deň vo vládnej kríze a nič iné sa nerieši iba to, koho zadrží polícia, komu vykopnú ráne dvere, jeden plače na tlačovke, jeden po ňom,“ hovorí na konci šéf Smer-SD a dodáva, že je tu 8-tisíc mŕtvych a za každým z tých mŕtvych je nejaká rodina. „Bez toho aby sme organizovali nejaký zber podpisov ľudia sami chodia na Smer a nosia nám petičné hárky,“ vraví pyšne Robert Fico, ktorý už-už vidí v dohľadne nielen referendum, ale aj predčasné voľby.

Fico prirovnal vládu ku kmeňu šimpanzov - najprv bitka, potom skupinový sex!
Expremiér Robert Fico si tentokrát zobral na paškál aktuálnu politickú situáciu, rekonštrukciu vlády, Matovičove faux pas so „žartíkom” s Ukrajinou. A vládu vyzval, aby prestali otravovať ľudí s ich vnútornými vecami. Podľa jeho slov, jediné o čo... Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Diana Zaťková