Matovič síce mlčí, Sulík ho však natrel: „Ak sa nedohodneme, uprednostní predčasné voľby!“
19 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovenská vláda sa rozpadá a opozícia žiada predčasné voľby. Budú? Nebudú? Alebo to Igor Matovič napokon uhrá na menšinovú vládu? Viac o tom prezradil Richard Sulík.


Vzťahy medzi lídrami dvoch strán Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom sú zrejme spúšťačom postupného rozpadu vlády. S vládnutím premiéra však nie je spokojná ani Veronika Remišová, a tak sa čaká, ako kríza v koalícii napokon dopadne. Premiér Igor Matovič podľa Richarda Sulíka v nedeľu večer predčasné voľby nevylučoval, píše portál cas.sk.
SaS aj naďalej odmieta byť spoluzodpovedná za kroky Matovičovej vlády

O predčasných voľbách mal podľa predsedu SaS a vicepremiéra Richarda Sulíka v rádiu Expres hovoriť Igor Matovič, ktorý je nechcenou osobou v čele vlády nielen u dvoch koaličných strán, ale aj u asi 80 % Slovákov. Richard Sulík pripúšťa, že vládna kríza môže skončiť aj tak, že strana Za ľudí dodá dostatok poslancov na zostavenie trojkoalície. 

Liberálna SaS síce aj naďalej predčasné voľby odmieta, no zároveň už nechce byť vo vláde pod vedením súčasného premiéra. „Mne Igor Matovič povedal, že ak nedôjde k dohode, uprednostní predčasné voľby. Povedal to pri svedkoch v nedeľu podvečer na úrade vlády, prezradil Sulík, ktorý trvá na premiérovej demisii. „Keď niekto vyhrá voľby, neznamená to, že môže všetko. Aj pre neho platia pravidlá. On nemôže robiť veci poza chrbát partnerov a verejne klamať," povedal o premiérovi Sulík.

Šokujúce slová veštice: Čo čaká vládu Matoviča? Budú predčasné voľby? Kto bude premiérom?
Vláda Igora Matoviča sa pomaly rozpadá a dve z koaličných strán žiadajú premiérovu hlavu. Ako to dopadne? Kto bude prípadným novým premiérom? Viac o tom predpovedala veštkyňa Daniela Paculíková. Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Šéf SaS zopakoval, že jeho strana odmieta byť spoluzodpovedná za kroky Matovičovej vlády. „Systematicky ničí slovenský maloobchod, rozhodujú o tom ľudia, ktorým mesačne cinkne výplata a nevedia si predstaviť, ako je to naškriabať každý mesiac na odvody,“ konštatuje zrejme už čoskoro bývalý minister hospodárstva. Richard Sulík je ochotný diskutovať aj o vlastných zlyhaniach v pozícii ministra hospodárstva. „Ak ich je veľa, abdikujem aj bez toho, aby odstupoval niekto iný,“ vraví Sulík.
Sulík si spoluprácu s OĽaNO dokáže aj naďalej bez problémov predstaviť

Aj naďalej ale platí ultimátum, ktoré SaS dala premiérovi Matovičovi, teda ak do budúcej stredy (24.3.) neodíde z pozície predsedu vlády, tak SaS ju opustí. Sulík nesúhlasí ani s tvrdením, že on nechce rokovať. „Volal som s predsedom klubu OĽaNO a poprosil som ho o stretnutie s poslancami OĽaNO, ale odvtedy sa mi neozval,“ uviedol na margo svojich ústretových krokov šéf SaS.

Sulík tvrdí, že SaS aj naďalej odmieta predčasné voľby. „Nestálo by nám to za to. Národná rady je navolená dobre, je tam 95 poslancov z toho správneho brehu,“ vysvetlil predseda liberálov a dodal, že novú vládu treba zložiť na pôdoryse súčasnej koalície. Nevie však povedať, ako sa celá situácia vyvinie. „Uvidíme, či bude trojkoalícia, v ktorej Za ľudí dodá dosť poslancov, alebo štvorkoalícia,“ skonštatoval v rádiu Expres Sulík, ktorý si spoluprácu s OĽaNO dokáže aj naďalej bez problémov predstaviť.

Komu by pomohli a komu uškodili predčasné voľby? Matovič, Remišová ani Kollár by si už neškrtli
Už dva týždne rokujú, vyzývajú sa na odchod a hrozia opustením vlády. Minimálne v jednej veci sa však lídri koaličných strán vzácne zhodnú. Svorne odmietajú predčasné voľby, upozorňuje portál Aktuality.sk. Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Diana Zaťková