Kotlebovec Schlosár: "Ďakujeme Žilinkovi, že má odvahu postaviť sa Matovičovej tyranii"
19 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

V súvislosti s koronavírusom sme na Slovensku už museli dodržiavať viacero nariadení. Mnohé z nich sa nepáčia ani poslancovi Národnej rady za Kotlebovu ĽSNS Rastislavovi Schlosárovi. Na sociálnej sieti zverejnil poďakovanie generálnemu prokurátorovi za jeho krok.


Kotlebovci sú známi tým, že sú proti všetkým obmedzeniam proti koronavírusu. Ten ako mimoriadne nebezpečný spochybňujú. Generálny prokurátor Maroš Žilinka, podľa poslanca Schlosára, najnovšie „potvrdil“, že nariadenia hlavného hygienika Jána Mikasa v súvislosti s COVID-19 sú nezákonné. Podal návrh na Ústavný súdu. Žiada, aby vyhlásil niektoré ustanovenia zákona za protiústavné. Práve túto „radostnú správu“ okomentoval Kotlebovec vo svojom statuse.
Niektoré ustanovenia zákona o ochrane verejného zdravia dá Žilinka preveriť

Ľudová strana Naše Slovensko dlhodobo poukazuje na to, že opatrenia Úradu verejného zdravotníctva v súvislosti s COVIDOM-19 sú nezákonné a protiústavné. „Áno, hovorím o povinnom nosení rúšok. A najnovšie aj respirátorov. O zákaze hromadných podujatí. O zatváraní prevádzok, či podmieňovaní nástupu do práce, do škôl či vstupu do rôznych verejných budov negatívnym testom,“ píše v úvode Schlosár.

Vzápätí dodáva: „Dnes nám dal za pravdu aj samotný generálny prokurátor. Maroš Žilinka podal na Ústavný súd návrh, aby niektoré ustanovenia zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorými sa riadi ÚVZ pri vydávaní svojich opatrení a vyhlášok, vyhlásil za protiústavné.“ Čo konkrétne podľa poslanca Schlosára generálny prokurátor vo svojom návrhu napísal?



„Že všetky opatrenia ÚVZ a regionálnych ÚVZ v súvislosti s COVIDOM-19 vydané v období od marca 2020 do októbra 2020 boli „neplatným pseudoprávom“. Pretože ich vydávali orgány, ktoré na to nemali právomoc. Že všetky vyhlášky ÚVZ a regionálnych ÚVZ vydané od októbra 2020 dodnes sú neplatné a neúčinné, pretože neboli vyhlásené zákonným spôsobom. Teda v Zbierke zákonov, že vyhlášky ÚVZ a regionálnych ÚVZ nie sú preskúmateľné všeobecnými súdmi ani Ústavným súdom. To je v rozpore s právnym štátom a Ústavou. A že v rozpore s Ústavou je aj to, že vládna koalícia prijala zákon, ktorým štát zbavuje zodpovednosti za škody spôsobené Mikasovými opatreniami." Píše Schlosár všetky výhrady, ktoré mal mať generálny prokurátor k nariadeniam hlavného hygienika.

„Veľká vďaka pán generálny prokurátor, že dôsledne obhajujete zákonnosť na Slovensku. Zostáva len dúfať, že Ústavný súd Vášmu návrhu vyhovie a že po Vás nepríde komando z NAKA za to, že máte odvahu postaviť sa Matovičovej tyranii,“ končí svoj status kotlebovec.

ĽSNS zvolala snem napriek zákazu. Vtrhla naň polícia a rozpustila ho
Počas víkendu ĽSNS zvolala snem v obci Nevoľné, kde si volili nové predsedníctvo. Na akciu zavítala aj polícia a legitimovala účastníkov, keďže je zákaz vychádzania a usporadúvania hromadných akcií, informuje portál cas.sk. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Diana Zaťková