Kollárovo kradnutie diplomovky nebol trestný čin. Slušného človeka to však z neho stále nerobí
19 | 03 | 2021 I Aneta Leitmanová

Boris Kollár sa môže tešiť, jeho plagiát sa už riešiť nebude. Boris Kollár skončil vysokú školu podvodom – záverečnú prácu z veľkej časti opísal. Ak má predseda Národnej rady radosť – nemal by ju mať. Slušného človeka to totiž z neho nerobí.   


„Polícia zastavila trestné stíhanie v súvislosti s diplomovou prácou Borisa Kollára pre prečin porušovania autorského práva,“ informuje Denník N. „Skutok nie je trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci,“ píše sa v uznesení vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Skalici. Borisovi Kollárovi už bolo doručené aj uznesenie o zastavení konania.

Polícia zastavila trestné stíhanie pre diplomovú prácu Borisa Kollára
Policajný vyšetrovateľ zastavil trestné stíhanie pre prečin porušovania autorského práva v prípade diplomovej práce predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina). Skutok nie je trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci, píše sa v uznesení... Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | tasr


„Predseda parlamentu a líder hnutia Sme rodina uznesenie orgánov činných v trestnom konaní rešpektuje a bližšie nekomentuje, zároveň si však nie je vedomý porušenia autorských práv, keďže mal od autora súhlas, ktorý bol aj verejne publikovaný,“ uviedla hovorkyňa predsedu parlamentu Michaela Jurcová. Informáciu priniesol Denník N.

Kollár sa teda tvári, akoby nerozumel, že citáty iných autorov je nutné v práci zdrojovať a ak tak neurobí, dopúšťa sa plagiátorstva. Ak aj Kollár súhlas autora mal, tým, že ho ako autora neuviedol, pripísal autorstvo viet a kopírovaných statí sám sebe. A to je podvod.

Kauza diplomovej práve lídra Sme rodina odštartovala v lete po tom, čo sa najprv ukázalo, že jeho bývalá partnerka a spolu-straníčka Petra Krištúfková odovzdala na vysokej škole plagiát tiež. Nasledovalo špáranie sa novinárov v záverečných prácach ďalších verejných činiteľov. Výsledky už poznáme, k plagiátorstvu sa priznali premiér Matovič, aj B. Grohling. OĽaNO v lete odchod plagiátora Kollára nežiadalo.

Boris Kollár: To, čo sa tu deje, je jeden cirkus
Podľa predsedu parlamentu a šéfa hnutia SME RODINA Matovič a Sulík tvrdia, že nechcú predčasné voľby. Zároveň sa správajú a konajú tak, že k predčasným voľbám nakoniec môže dôjsť. Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Aneta Leitmanová