Kolíkovej (Za ľudí) nedáva koalícia bez SaS zmysel, jej šéfke možno aj áno
19 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Z vyjadrení, ktoré máme v poslednej dobe, je úplne zrejmé, že sa s pani predsedníčkou v niektorých aktuálnych politických témach viac či menej rozchádzame. To ale ukazuje normálnu dynamiku vzťahov," tvrdí ministerka spravodlivosti a podpredsedníčka Za ľudí Mária Kolíková.


"Ministerka spravodlivosti Mária KOLÍKOVÁ sa rozhodla opustiť vládny kabinet, ak by ho mal ďalej viesť Igor Matovič." Pripomínajú na úvod rozhovoru s ministerkou aktuality.sk.
Je optimistka

"Takže, keď sa pýtate, či si myslím, že existuje priestor pre súčasnú koalíciu, aby mohla fungovať ďalej, tak si myslím, že existuje. Ale treba sa veľmi veľa rozprávať." Hovorí Mária Kolíková. Bolo "stretnutie Igora Matoviča s poslancami Za ľudí, takže nemôžem povedať, že by z jeho strany smerom k nášmu klubu nebola ochota."

Pani Kolíková, bolo by najlepšie hodiť uterák do ringu, vyzýva Fico ministerku
Reforma súdnictva, respektíve nová súdna mapa, ale aj boj s pandémiou COVID-19 je hlavnou témou videa, ktoré zverejnil predseda Smeru-SD Robert Fico na sociálnu sieť. A kritizovanou osobou bola tentokrát ministerka Mária Kolíková. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021

Rôzne predstavy

"Nie som líder našej strany, takže nie som na rokovaniach, ktoré sú len medzi lídrami. No pokiaľ viem, rokovania sú intenzívne. Všetci sa chcú dohodnúť a ide o to, ako to spraviť, aby boli všetci spokojní. Predstavy o dohode sú zatiaľ zjavne dosť rôzne."
Trojkoalíciu nepripúšťa

"Po prvé, bolo by to v rozpore s rozhodnutím nášho predsedníctva, ktoré predpokladá štvorkoalíciu. Ale neviem si to predstaviť aj z viacerých ďalších dôvodov. Jedným z nich je, že keď napočítame poslancov potenciálnej novej trojkoalície, tak nie je zrejmé, či ich bude vôbec 76."

"Aj keby sa hypoteticky zmenilo rozhodnutie predsedníctva strany, už teraz je jednoznačné, že sú naši poslanci, ktorí s tým jednoznačne nebudú súhlasiť. Podpora štvorkoalície vyplýva aj z vyjadrení podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu a predsedníčky nášho poslaneckého klubu Jany Žitňanskej. Tí povedali, že považujú za dôležité, aby to bola štvorkoalícia."

Blaha: Kolíková si myslí o voličovi to isté, čo Haščák, že volič je "ho...no"
01 | 03 | 2021 | editor01hd

Koľko má kto

"Žetóny“ sú úplne kľúčové. Aj moja legitimita ako ministerky v prvom rade vychádza z poslancov nášho poslaneckého klubu. Je teda dôležité, aby poslanci nášho klubu súhlasili s vládou, ktorú majú podporovať."
Postoj k premiérovi a postoj premiéra

"Nedá sa porovnávať náš postoj a postoj strany SaS. Máme základnú zhodu v jednej požiadavke. A to, ako to tá strana komunikuje, súvisí aj s jej DNA a s tým, že každý z lídrov má svoj spôsob."
Rozpor vo vyjadreniach

Prečo Veronika Remišová začala kritizovať Richarda Sulíka a hovoriť, že z Igora Matoviča robí chudáka a ak chcel jeho odchod, tak dosiahol presne opačný cieľ? Podľa Márie kolíkovej "je to asi o tom, že každý z nás veci komunikuje a vyjadruje sa inak. Plne rešpektujem tento názor pani predsedníčky, ale komentovala by som dané udalosti inak. Každopádne aktuálne rozhodnutie predsedníctva hovorí o štvorkoalícii.

Dynamika každej strany hovorí, že môžu nastať situácie, ktoré sú vypäté, a tie hneď nemusia znamenať výmenu predsedu alebo predsedníčky, či podpredsedu alebo podpredsedníčky. Opýtala by som sa inak. Treba ma ako podpredsedníčku vymeniť, lebo mám teraz iný názor?

Kolíkova sa pustila do Blanára, ktorý ostro kritizuje odôvodnenie predĺženia núdzového stavu
Podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD) v pléne NR SR skonštatoval, že odôvodnenie predĺženia núdzového stavu predložené vládou je nedostatočné. Na jeho vystúpenie reagovala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, informuje... Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Timotej Dudka

S Matovičom už nie

"Neviem si predstaviť, že by som pod ním ako pod premiérom ďalej pracovala. Okrem toho, je to aj o dynamike v našom poslaneckom klube. Neviem si dosť dobre predstaviť, kto by ma legitimizoval na to, aby som bola ministerka. Ak je tu napätie v mojom poslaneckom klube s niečím, čo súvisí s vládou a poslanecký klub stratí poslancov, moja legitimita sa znižuje a môže to viesť až k zániku nároku na ministerské pozície."
Menšinová vláda je nepravdepodobná

"Toto považujem za veľmi nepravdepodobný scenár. Je to neisté a nestabilné. Z tých vyjadrení, ktoré mal aj predseda parlamentu Boris Kollár, som nemala pocit, že by chceli ísť do menšinovej vlády. A nepamätám si ani vyjadrenie z OĽaNO, že by išli do takejto alternatívy."
Hlasovanie o dôvere

"Bol by to vládny návrh zákona. A otázne by bolo, či by strana Za ľudí vo vláde bola alebo nie. Ak by tam bola, asi by chcela, aby mala dôveru. Ak by tam nebola, asi by mala iný postoj. Ak by opozícia navrhla hlasovanie o vyslovení nedôvery? Záležalo by na konkrétnej situácii.

Kolíková bola odhalená už pred tromi rokmi. Kto to vlastne je?
Kto je vlastne ministerka Mária Kolíková, ktorú teraz vykresľujú mainstreamové médiá ako tú najväčšiu bojovníčku proti zlu, papalášstvu a predošlej vláde? Pred tromi rokmi časopis Plus 7 dní zistil o vtedajšej štátnej tajomníčke ministerstva... Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič