Heger je pripravený prevziať funkciu premiéra
19 | 03 | 2021 I Michal Filek

Minister financií Eduard Heger je pripravený prevziať kreslo predsedu vlády. Portálu Webnoviny.sk to povedali viaceré dôveryhodné zdroje priamo z vládneho hnutia OĽaNO aj jeho koaličného partnera SaS.


Podľa portálu webnoviny.sk nie je ešte jasné, že striedanie stráži na čele štátu je koordinované s Igorom Matoičom, "alebo ide o signál vysielaný partnerom o snahe zachrániť pokračovanie koalície v súčasnej podobe".Hegerov úrad túto informáciu odmietol komentovať. Webnovinám súčasný dvojnásobný minister odkázal, že sa nebude vyjadrovať.

„Počul som to z dobrého zdroja,“ reagoval pre webnoviny.sk poslanec SaS, ktorý nechcel byť menovaný.

"V prípade, že by sa Heger stal novým šéfom exekutívy, na jeho miesto by pravdepodobne nastúpil súčasný štátny tajomník ministerstva financií Marcel Klimek (OĽaNO). Spomínal sa aj ako vhodný manažér na čelo rezortu zdravotníctva, ktorý je voľný po demisii Mareka Krajčího (OĽaNO)," napísali webnoviny.sk.

 

Šipoš: Premiér sa nikdy nedržal funkcií,sebareflexiu by mali urobiť aj partneri
Premiér Igor Matovič (OĽANO) sa nikdy nedržal funkcií, na stole sú aktuálne všetky alternatívy riešenia koaličnej krízy. Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš tak v piatok v Národnej rade (NR) SR odpovedal na otázky novinárov, či je v hre... Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | tasr