Fašizmus a stredovek! Klientov Krajníkovej, ktorí mali otvorené prevádzky, odsúdili za paragraf, ktorý neexistuje
19 | 03 | 2021 I Petra Demková

Polícia pred nedávnom zatýkala majiteľov prevádzok - klientov Adriany Krajníkovej. Okresný súd v Martine ich odsúdil. Krajníková to štipľavo okomentovala. „Pod vedením ministerstva spravodlivosti fašistky Kolíkovej a kolegyne z hradu, ktorá sa na všetko vždy iba chladne prizerá, sa na súdoch pácha fašizmus a stredovek!“


JUDr. Krajníková podáva žalobu na Slovenskú advokátsku komoru.
Adriana Krajníková podáva žalobu na Slovenskú advokátsku komoru (SAK). „Vážená SAK, verím, že máte dobrú poistku. Budú to členovia SAK, ktorí sa mi vyzbierajú na náhradu škody. Každý špás niečo stojí,“ informuje advokátka.... Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Petra Demková

Namiesto oslobodenia odsúdenie

„Okresný súd Martin namiesto okamžitého prepustenia na slobodu obvinených Štefana K. a Alžbety P., držaných v cele predbežného zadržania 4 dni a 3 noci, a namiesto oslobodenia ich spod neexistujúceho skutku, uznal ich vinnými a uložil tresty odňatia slobody – zatiaľ iba s podmienkou,“ informuje právnička.

„Voči mojim klientom, majiteľom otvorených prevádzok reštauračných zariadení a pohostinstiev prebieha šikana. Štátny teror, apartheid a diskriminácia. Samozrejme súbežne so mnou, ako ich advokátkou,“ tvrdí JUDr. Krajníková. Tá si stojí za svojím, že „napriek mediálne prezentovaným odkazom „Igora a Jána“ neexistovala a neexistuje žiadna právna povinnosť na ich uzavretie.“

„Covidové Uznesenia vlády SR ani Covidové vyhlášky ÚVZ nie sú všeobecne záväznými právnymi predpismi, a nemôžu ukladať žiadne povinnosti a zákazy. ...Status quo ku dnešnému dňu je taký, že neexistuje legálna a legitímna prekážka uzavretia prevádzok. Ale ani nosenia rúšok, respirátorov, izolácií, covid testov a ich ukazovania poštárovi, policajtovi, predavačke…A iných právnych nezmyslov a nehumánnych praktík,“ stále opakuje známa právnička.

Majitelia prevádzok boli podľa slov advokátky každý deň šikanovaní návštevami polície a návštevami regionálnych hygienikov, „...každý deň a každý moment ich obťažovali vrátane zákazníkov, ktorým polícia kontrolovala doklady, samozrejme bez uvedenia dôvodov - že predsa dobre vedia, čo páchajú… Všetci dostávali pokuty, ja som písala odpory, Následne niekto v spojení policajt-prokurátor-sudca, vymyslel „know-how“. Ako z priestupku vyrobiť trestný čin,“ popisuje Krajníková.

JUDr. Adriana Krajníková: "Áno, uznesenia platia a Zem je plochá"
„Príde deň, kedy Igor, s jeho vlastným úsmevom chorého chlapca vám povie, že: prepáčte, to som s vami len tak cvičil, rúška vás infikovali ale aj pomáhali držať v režime. Testy vás registrovali a sekvenovali vaše DNA a vakcíny na vás skúšame… ale... Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Petra Demková

Nepripustili ju k obhajobe

Genéza toho, čo sa stalo, bola, že dňa 2.3.2021 vzali do cely predbežného zadržania Štefana, majiteľa prevádzky „Punto – predaj sudového vína“ v Martine, a dňa 3.3.2021 Alžbetu, majiteľku prevádzky „u Betky“ vo Vrútkach. Ani u jedného polícia nechcela pripustiť Krajníkovú k obhajobe, čo odôvodňovala pozastavením jej činnosti. Po niekoľkých dňoch v cele bolo hlavné pojednávanie na Okresnom súde Martin a na ňom vydanie Trestného rozkazu, na základe ktorého boli uznaní vinnými pre prečin porušovania povinností za krízovej situácie podľa § 290a Trestného zákona a to z dôvodu porušenia povinností  uloženej im podľa § 1 ods. 1 písm. e) Vyhlášky ÚVZ č. 45/2021 V.v.

„Trestný rozkaz Okresného súdu Martin o uznaní ich viny podľa § 290a Trestného zákona z dôvodu porušovania povinností za krízovej situácie uloženej podľa § 1 ods. 1 písm. e) Vyhlášky ÚVZ č. 45/2021 V.v. je právny nezmysel!“ upozorňuje Krajníková. Vyhlášku totiž  nemožno porušiť (táto vyhláška je nulitná) a vyhláška je nezáväzná (z dôvodu jej nevyhlásenia v Zbierke zákonov),“ upozorňuje. Podľa Krajníkovej dokonca ani neexistuje paragraf, ktorý mali obvinení porušiť a pre ktorý boli obmedzení na slobode 4 dni a 3 noci.

JUDr. Krajníková je presvedčená, že konajúca sudkyňa ani jednu vec vôbec neprejednala. Iba arbitrárne prepísala to, čo jej posunuli z obvodného oddelenia polície a z obžaloby. „Predmetné uznesenia polície a Trestné rozsudky budú zrušené a opravené…, verte mi. Nulitní sú totiž oni, lokaji režimu… Aj so všetkými svojimi „aktami“,“ informuje Krajníková.

Advokátka Krajníková o kauze Poprad: Neexistuje priestupok o neprekrytí dýchacích ciest!
Advokátku Adrianu Krajníkovú zaujal a pobúril zásah dvoch mestských policajtiek v Poprade voči novinárke Jane Hriňákovej. V statuse na sociálnej sieti tvrdí, že podľa zákona neexistuje priestupok o neprekrytí dýchacích ciest. Čítať ďalej
21 | 02 | 2021

Ilúzia vyfabrikovaných povinností

„Existuje ilúzia vyfabrikovaných a de iure neexistujúcich „povinností“ ukladaných vyhláškami vydávanými nekompetentnou osobou neústavným postupom podľa neústavného ustanovenia za stavu ich vyhlasovania v nekompetentnom publikačnom prostriedku (vestníku vlády). Ukladaním povinností vyhláškou už nastala právna anarchia, na ktorú dlho upozorňujem,“ píše právnička.

„...Ak sa dala zrušiť amnestia a ak sa na základe vyhlášky dá zobrať človek „do basy“, potom môžeme zrušiť akýkoľvek Váš právoplatný rozsudok, alebo zápis na katastri o Vašom vlastníckom práve k domu. A môže sa Vám vyhláškou nariadiť umiestnenie migrantov do domu,“ upozorňuje Krajníková na to, kam až môže viesť stav, kedy sa nedodržiava právo.

„Až vládna moc za pomoci týchto oddaných policajtov, prokurátorov a sudcov siahne na majetok a odklepne vstup prvého maličkého migranta do obydlia Slováka, potom pochopia aj covid svedkovia, aj policajti, chytajúci dnes mojich klientov. Pochopia, o čom som vtedy rozprávala… Náhubky im nevadili a ani odbery ich telesných vzoriek… Možno noví nájomníci, alebo zvýšené dane a „kolektivizácia“ už myslenie posunú…“ uzatvára právnička.

Právnička Krajníková: Slováci sa stali materiálom na výskum. Už sa aj pokusne očkujú
Advokátka Adriana Krajníková v najnovšom článku píše, že v žiadnom právnom predpise neexistuje definícia ochorenia Covid-19. Právnička kritizuje, že Slováci sa stali pokusným materiálom testovania a dnes už aj očkovania. Čítať ďalej
15 | 02 | 2021 | Petra Demková