České médiá: NAKA vypočúvala Kisku. Čelí obvineniu z daňového podvodu
19 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Národná kriminálna agentúra SR včera vypočúvala bývalého prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku, ktorý čelí obvineniu z daňového podvodu. Vyšetrovanie jeho prípadu pokračuje, informuje portál RT.


Včera o desiatej hodine ráno sa Andrej Kiska dostavil na výsluch v NAKA v Poprade, kde mal byť vypočúvaný v súvislosti s daňovým podvodom. Zločinu sa mal dopustiť počas predvolebnej kampane v rokoch 2013 a 2014. Andrej Kiska vraj naúčtoval náklady za kampaň do výdavkov svojej spoločnosti KTAG, čím si znížil výšku daní. Daňová kontrola chybu potvrdila, bývalý prezident ju priznal, chybu v účtoch opravil a zvyšnú sumu daní uhradil. Preto považuje celý proces za vykonštruovaný.

"Ide o politický proces. Vyšetrovateľ ani prokurátor sa nezmenili," uviedol bývalý slovenský prezident.

Andrej Kiska bude podľa všetkého čeliť výsluchom aj v iných kauzách. Polícia sa bude tiež zaoberať prípadom prevodu pozemku napriek tomu, že v tejto kauze súd už rozhodol. Jednalo sa o lukratívny pozemok, o ktorom sa Kiska vyjadril, že je jeho majetkom. Lekár Ján Frantz sa obrátil na súd s tým, že majiteľom pozemku je v skutočnosti on. Sudca rozhodol v prospech Jána Frantz. Andrej Kiska je dodnes presvedčený, že sa stal obeťou pozemkovej mafie.

České médiá: Ak má zostať koalícia pohromade, premiér Matovič musí odstúpiť, tvrdí Sulík
Zachovať vládu bude možné len vtedy, ak odíde premiér Igor Matovič, uviedol predseda hnutia SaS Richard Sulík. SaS sa tak pripojilo k výzve Veroniky Remišovej, píše portál Sputnik. Čítať ďalej
16 | 03 | 2021 | Marek Molnár