Americká armáda sa zbláznila – vojakom bude platiť operácie na zmenu pohlavia
19 | 03 | 2021 I Robert Bačinský

Americkí daňovníci budú po novom platiť za operácie na zmenu pohlavia pre trans-rodových vojakov a veteránov. Vychádza to z rozhodnutia liberálneho demokratického prezidenta Joe Bidena. Konzervatívni politici a komentátori nešetria kritikou. Máme podobné trendy očakávať aj v našej armáde? Vieme totiž, odkiaľ minister Naď berie rozumy.   



Odvolávam, čo som odvolal, a nariaďujem, čo som nariadil.

Noviny USA Today tvrdia, že už v roku 2019 americké ministerstvo obrany zaplatilo približne 8 miliónov dolárov za hormonálne terapie a niektoré operácie pre 1500 trans-rodových dôstojníkov a pracovníkov, píše Denník Štandard.

http://www.hlavnydennik.sk/2021/03/17/hanbu-ktoru-slovenskej-armade-dopriali-ministri-obrany-vojaci-zo-svojich-uniforiem-tak-skoro-nezmyju/

To, čo bývalý prezident USA Obama počas svojho funkčného obdobia zakázal, terajší prezident Joe Biden odobril. Tým artiklom je zákaz platenia operácií na zmenu pohlavia z federálnych zdrojov. Denník Štandard uvádza, že „zákaz Biden zrušil, pričom nové nariadenie sa dotkne súčasne slúžiacich vojakov, ako aj žijúcich veteránov. Americký minister obrany Lloyd Austin krátko na to vyhlásil, že operácie skutočne spadajú pod benefity amerických vojakov. Operácia na zmenu pohlavia sa cenovo pohybuje v rozmedzí 100-tisíc až 200-tisíc dolárov,“ píše Denník Štandard.

„V americkej armáde slúži 15-tisíc trans-rodových osôb a medzi veteránmi sa nájde spolu 134-tisíc ľudí, ktorí sa považujú za iné ako svoje biologické pohlavie. Americká armáda má v aktívnych ozbrojených zložkách takmer 1,4 milióna mužov, žien a tých ostatných. Počty trans-rodových osôb v ozbrojených silách USA teda nie sú zanedbateľné, uvádza americká Federálna štúdia,“ píše Štandard.
Nebude tým ohrozená bojaschopnosť?

Tento Bidenov krok vpred, kritizujú nie len politici, senátori, kresťanské organizácie, ale prezident si ostrú kritiku vyslúžil aj od známeho konzervatívneho komentátora televízie Fox News Tuckera Carlsona. „Naša armáda je posledná funkčná inštitúcia v tejto krajine. Je to posledná inštitúcia, ktorej občania veria a ktorú rešpektujú. Je to zároveň najdôležitejšia organizácia. Slabé vojsko znamená koniec krajiny. Bodka,“ argumentuje v relácii Carlson, uvádza Denník.

Ruská armáda by mohla dobyť pobaltské štáty do štyroch dní, predpovedá najvyšší poľský generál
V prípade vojny by ruské tanky mohli dobyť pobaltské štáty do štyroch dní, uviedol bývalý šéf ozbrojených síl vo Varšave. Ruskí úradníci však tvrdia, že o to nemajú záujem, informuje portál RT. Čítať ďalej
10 | 03 | 2021 | Marek Molnár


Carlson poukazuje aj na nedávne vyhlásenie Bidena. „Tvoríme telesné brnenie, ktoré lepšie sedí ženám, šijeme rovnošaty pre ženy, tvoríme tehotenské letecké kombinézy, vynovujeme predpoklady pre ich účesy,“ informoval americký prezident. „Pokiaľ ukáže Pentagon dáta, že tehotné pilotky sú najlepšie, budeme prví žiadať, aby boli celé letecké sily zostavené z tehotných žien. Problémom je, že Biden si istotne tieto dáta neobjednal. Stavíme sa, že by mu to nikdy ani nenapadlo," argumentuje komentátor Carlson.
Bude mať táto americká novinka dopad aj na slovenskú armádu?

Ako sa pred pár dňami na svojom Facebooku pochválil minister obrany Jaroslav Naď, na ministerstve, spoločne so štátnym tajomníkom privítali veľvyslankyňu Spojených štátov amerických Bridget A. Brink. Zároveň sa mali možnosť zoznámiť aj s novým pridelencom obrany USA na Slovensku, ktorým sa stal pplk. Casey D. Shuff. Ocenili spoluprácu našich krajín a v kontexte novej americkej administratívy aj zámer, ďalej posilniť transatlantické partnerstvo medzi USA a Európou. Máme očakávať nové ultraliberálne, LGBTi trendy z USA aj v našej armáde?

Vojaci v uliciach! Vláda chce krajinu uzavrieť od budúceho týždňa a vynútiť si to armádou
Vláda zvažuje od budúceho týždňa sprísniť lockdown. Dodržiavanie opatrení by v uliciach vraj mohli kontrolovať vojaci. Vypnú sa vraj mnohé fabriky, predajne okrem nevyhnutných, aj školy. Trvať by mohol 2 - 3 týždne, informuje pravda.sk. Bližšie... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Michal Filek