Zajac: "Menšinová vláda s Matovičom je hlúpy vtip. Bude veselo..."
18 | 03 | 2021 I Michal Filek

Podľa bývalého ministra zdravotníctva Dzurindovej vlády Rudolfa Zajaca, by na predčasných voľbách prerobil každý. Píše to vo svojom politologickom okienku na facebooku.




Vláda bez Igora Matoviča bude, podľa Zajaca, nová vláda zo 4 strán koalície a so všetkým, teda aj s programovým vyhlásením a novou dôverou parlamentu.



"Podobne ako Pellegrini 2018 to programové vyhlásenie môže byť pokojne aj to pôvodné. Vláda bez Richarda Sulíka bude bez Richarda Sulíka a ešte dvoch ďalších ministrov. Ak dodrží Veronika Remišová čo hovorí (a to a bude musieť inak ostane v klube asi sama), tak potom bude vláda menšinová. Vtedy je funkcia a premiéra mimoriadne dôležitá a delikátna, pretože musí zháňať podporu kade tade. No Matovič asi od Smerohlasu nič nedostane a asi by ani nešiel pýtať, však ich rok posiela do basy," začal svoj status exminister.


Saková šokuje: Rokovanie parlamentu muselo skončiť predčasne. Nemal kto predkladať poslancom materiály
Poslankyňa a bývalá ministerka vnútra Denisa Saková upozorňuje, že momentálne nefungujú ministerstvá, ani riadenie štátu. ,,Štát klame, nič reálne nefunguje, jeden minister zastupuje druhého a tí, ktorí ešte ostali, sú na odchode. Je to absolútny... Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Robert Bačinský


Tak mu ostanú fašisti aj tí odídení, alebo zas iba Sulík a Remišová. To nemôže fungovať, lebo Igor Matovič nie je ten premiér, čo by bol fajnšmeker na jemnú a delikátnu prácu. Myslí si Zajac.



"Na predčasných voľbách by v podstate prerobil každý z koalície. Sulík by asi získal, ale do čoho, do koalície so Smerohlasom? Remišová nebude v parlamente, Matovič má polovicu, a aj to je optimistický odhad. A Sme rodina bude potiť krv, aby prešla. Príde asi Progresívne Slovensko a možno KDH. A asi aj niečo zjednotené maďarské (to jediné by na tom bolo trochu dobré, pretože žiadna dobrá vláda sa bez Maďarov nedá zostaviť, to vieme 30 rokov)."



Rudolf Zajac by želal vstup do parlamentu ešte aj Dobrej voľbe. Pretože sú vraj prinajmenšom pokojní.



"No a záver okienka spočíva v otázke, na ktorú nečakajme odpoveď. Vie si toto Igor Matovič spočítať? Odpoveď je vopred jasná, menšinová vláda s Matovičom je vtip i keď hlúpy. Bude veselo."


Čo vlastne žiada prezidentka od Matoviča a Sulíka?
Portál 1pluska.sk skonštatoval, že vládne šarvátky nabrali za posledné dni katastrofálne rozmery. No napriek dlhým konfliktom v koalícii najsilnejšia strana v parlamente považuje svoju časť dohody za splnenú a v stanovisku uvádza, že „hnutie OĽaNO... Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Diana Zaťková