Vlhová je malilinký krôčik od veľkého glóbusu. Slovenka bude najlepšou lyžiarkou na svete
18 | 03 | 2021 I Michal Filek

Super G vo finále Svetového pohára vo švajčiarskom Lenzerheide dnes zrušili. Dôvodom sú pretrvávajúce problémy s počasím. Petra Vlhová je tak už len malilinký krôčik od zisku historického veľkého krištáľového glóbusu. Ten získa najlepšia svetová lyžiarka vo Svetovom pohári. Informuje denník Šport. 


Vlhovej náskok je momentálne 96 bodov. Druhá je Lara Gutová-Behramiová. Keďže tá sa predstaví už len v obrovskom slalome, našej lyžiarke stačí na potvrdenie celkového víťazstva dôjsť v slalome v sobotu do cieľa do 15. miesta. Aj za to získa totiž 16 bodov, čo bude na súperku stačiť. Gutová-Behgramiová totiž už avizovala, že sa slalomu nezúčastní a tak za víťazstvo v obrovskom slalome môže získať maximálne už len 100 bodov.

„Na prehliadke trate to bolo ťažké, videli sme asi na jednu bránu. Určite nie je dobré, že musíme čakať, neustále musím posúvať aj koncentráciu. Na druhej strane, pre mňa je len dobré, že sa nesúťažilo, lebo Lara je lepšia v týchto rýchlostných disciplínach. Nechcem to však takto riešiť, keby sa išlo, bojovala by som, keď nie, zlepšilo mi to pozíciu,” povedala 25-ročná Slovenka pre RTVS.

Vlhová môže obhájiť aj malý glóbus za celkové víťazstvo v slalome. V klasifikácii disciplíny je na čele o 22 bodov pred Rakúšankou Katharinou Liensbergerovou, tretia Američanka Mikaela Shiffrinová má na Vlhovú 37-bodové manko. Píše sport.sk.

„V noci napadlo ešte viac snehu, než sme očakávali. Síce nefúka, no teraz sa ešte aj vrátila hmla. V tejto chvíli sa nedá súťažiť, robili sme všetko, čo bolo v našich silách. Je to veľká škoda. Snežilo tu tri dni za sebou, zdá sa, že sme v zlom čase na zlom mieste,” citoval riaditeľa mužských pretekov Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) Markusa Waldnera portál laola1.at.

Vlhová je blízko k zisku veľkého glóbusu. Dnešný zjazd zrušili!
Zjazdy mužov aj žien na finále svetového pohára vo švajčiarskom Lenzerheide sa dnes neuskutočnia. V dejisku naďalej sneží a organizátori boli už tak v skorých ranných hodinách nútení rozhodnúť o zrušení oboch disciplín. Informuje denník Šport.... Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Michal Filek