Maiga zdieľa informáciu: Očkovanie zabije 2,5 miliardy ľudí. Polícia tvrdí, že šíri hoax
17 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Polícia upozorňuje na hoax o očkovaní, ktorý sa šíri na sociálnych sieťach. Uvádza sa v ňom, že vďaka ARN technológii očkovanie proti ochoreniu COVID-19 zabije 2,5 miliardy ľudí. Spevák a herec začal konšpirovať o nezvratnom vyhubení ľudstva, zamýšľa sa denník SME.


„Dobrý večer priatelia, toto mi prišlo, neviem posúdiť, do akej miery je to pravda, ale znie to kruto a nezvratne,“ napísal Maiga v statuse, v rámci ktorého uverejnil aj hoax. V komentároch následne uviedol, že „vraj stačí očkovať isté percento ľudí a naše vyhubenie bude nezvratné“.

Polícia na to upozornila v profile Hoaxy a podvody – Polícia SR na sociálnej sieti. Podľa polície je paradoxné, že konšpirácie o očkovaní šíri človek, ktorý je pôvodom z Mali. Práve táto krajina pritom podľa polície patrí k jedným z mála na svete, ktoré od turistov povinne vyžadujú napríklad aj očkovanie proti žltej zimnici.

Polícia dodáva, že pri podobných príspevkoch je snahou konšpirátorov získavať pozornosť za každú cenu. Slová a slovné spojenia „vraj, údajne, iba zdieľam, čo mi prišlo“ sú podľa polície Maigovou „štandardnou výbavou“ pri snahe vplývať na svoje publikum.

Sulík: Tichá vláda s fašistami je za hranicou, Slovensko je na ceste do priepasti
Koaličná kríza a možné predčasné voľby sú zdrojom najrozličnejších konšpirácií. Jednu, zato poriadne kacírsku, si dovolil vysloviť aj šéf SaS Richard Sulík. Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik