Lučanského nechali zahynúť v cele, Suchobu vypočúvajú "nadiaľku" až do Abú Dabí
17 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Niektorých roky týrajú v zadržiavacej väzbe a mesiace ich nevypočujú. Iných v nej nechajú umrieť. A niektorých dovezú špeciálom z Dubaja či vypočúvajú priamo v Emirátoch. Nedovolia si ich inak "vyrušiť".


Obvineného milionára Suchobu vypočujú z Abú Dabí. Informoval portál regiony.zoznam.sk. Čo na to povedať?
To tu ešte nebolo!

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry sa rozhodol pre nezvyčajný postup. Obvineného, medzinárodne hľadaného milionára Michala Suchobu bude podľa informácií Zoznam.sk vypočúvať prostredníctvom telemostu. Nezvyčajný výsluch súvisí s novým obvinením v kauze OČISTEC.
Dovolia si vyrušiť ho na pláži

Koncom januára 2021 spustili elitní policajti NAKA rozsiahlu akciu pod názvom MÝTNIK. V putách vtedy skončil bývalý prezident finančnej správy František Imrecze, brat veľkopodnikateľa Jozefa Brhela Peter Brhel a ďalší. Nepodarilo sa zadržať dvoch vplyvných podnikateľov Jozefa Brhela a Michala Suchobu. Jozef Brhel sa zdržoval na Kanárskych ostrovoch a Michal Suchoba v Spojených arabských emirátoch.
Zahral to na chorého

Jozef Brhel sa krátko po obvinení vrátil súkromným lietadlom na Slovensko a neskôr ho sudca poslal do väzby. Pre obavu, že by mohol spáchať samovraždu, však oligarcha skončil vo väzenskej nemocnici v Trenčíne.

Obvinený Suchoba inkasoval milióny aj od štátu. Priamo z VšZP
12 | 03 | 2021 | Diana Zaťková

Šejk zostane šejkom

Zaujímavo sa však vyvíja prípad milionára Michala Suchobu. Na toho 9. február tohto roku vydali medzinárodný zatýkací rozkaz. Interpolu netrvalo dlho a už o osem dní neskôr hlásili úspech. Suchobu zadržali Lovci lebiek v slnečnom Abú Dabí. Tam má svoju luxusnú rezidenciu. V Spojených arabských emirátoch však pod zámkom nezostal.

Nové obvinenie

Po obvinení v kauze MÝTNIK však Michala Suchobu, len pred pár dňami obvinili aj v kauze OČISTEC. Podľa uznesenia o vznesení obvinenia mal v roku 2017 osloviť Michal Suchoba vtedajšieho šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa v súvislosti s vyšetrovaním kauzy MEDÚZA GROUP. Makó mal prostredníctvom svojich kontaktov na NAKA za úplatok 70 000 eur od Suchobu zabezpečiť, aby vyšetrovanie tejto kauzy prerušili, alebo úplne zastavili.
Výsluch cez telemost

Milionár Michal Suchoba je v telefonickom kontakte so svojimi advokátmi. Elitní policajti sa odhodlali k doteraz nevídanému procesnému úkonu. Muža, na ktorého je vydaný medzinárodný zatykač, a ktorého fotografia s menom a priezviskom stále svieti v pátracom systéme, vypočujú v sobotu 27. marca 2021 o ôsmej hodine ráno prostredníctvom telemostu priamo z Abú Dabí.

Doteraz sa podobné výsluchy robili, len v prípade utajených či chránených svedkov a v poslednom období aj pre Covid opatrenia. No výsluch muža s medzinárodným zatykačom na krku je novinka.

(Medzititulky red. HD.)

Arabi poslali slovenskú políciu do paže: Suchoba je opäť na slobode
25 | 02 | 2021 | editor01hd