Lipšicov úrad chce Haščáka vo väzbe. O dovolanie žiada Kolíkovú
17 | 03 | 2021 I tasr

Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) požiadal Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR o podanie dovolania v prípade finančníka Jaroslava H. Toho Najvyšší súd (NS) SR na začiatku januára prepustil z väzby na slobodu.


TASR to potvrdil hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla.

"Môžeme potvrdiť, že nám v uvedenej veci bol doručený návrh na podanie dovolania. Ide skutočne o rozsiahly podnet, s ktorým sa potrebujeme oboznámiť. Po preštudovaní podnetu a spisovného materiálu ministerka spravodlivosti následne rozhodne o prípadnom podaní opravného prostriedku vo veci," dodal Bubla. Na návrh na podanie dovolania upozornil Denník N.

Obvineného spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslava H. a Danu H. prepustil NS SR na slobodu 7. januára. Odvolací súd skonštatoval, že existencia väzobných dôvodov u nich nie je daná. Zrušil tak decembrové rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, ktorý ich do väzby zobral z dôvodu obavy z kolúzneho správania.

Jaroslava H. policajný vyšetrovateľ obvinil z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Následne sa vzdal všetkých výkonných funkcií v Pente, obvinenia odmietal a mieni sa brániť. Polícia vzniesla obvinenia, ktoré majú súvisieť s kauzou Gorila, celkovo voči trom osobám. V bratislavskom Digital Parku, kde sídli Penta, zasahovali ozbrojení policajti 1. decembra.

Mazurekovci, aj Kuffovci odmietajú kolaboráciu s OĽaNO. "Vládu Matoviča považujeme za tragédiu"
Na prípadnú spoluprácu s odídencami z ĽSNS sa Aktuality.sk pýtali Jaroslava Naďa z OĽaNO. Odpovedal: „Nevylučujem v tomto momente žiadnu vec. Ani to, že sa odtrhne polovica z SaS a pôjde podporovať túto vládu.“ SaS reagovala, že „tichá vláda s... Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Ivan Brožík