Žitný: "Riaditeľa SIS predvádzajú ako opicu. To sú spôsoby banánovej republiky"
16 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

“Zobrať riaditeľa tajnej služby priamo z funkcie – to sa skutočne robí iba v banánových republikách. Nie v členskom štáte NATO. Najprv nech je mimo službu, v tichosti sa mu to povie. Až potom mu vznesú obvinenie. Žiadne také, že ho budú predvádzať ako takú opicu. Ako aj Milana Lučanského,” myslí si bezpečnostný analytik Milan Žitný.


"Pozadie tohto prípadu nepoznám, ale spôsob, ako to robia, je ako z nejakej juhoamerickej banánovej republiky." Hovorí Milan Žitný pre portál parlamentnelisty.sk. Citujeme ho bez obsahového zásahu.
Svetový unikát

"Zobrať riaditeľa tajnej služby – a môžeme si o ňom ako o osobe myslieť čokoľvek – ale zobrať riaditeľa tajnej služby z funkcie? To je taký strašný signál smerom k zahraničným partnerom! Je to človek, ktorý má bezpečnostnú previerku NATO. Vymieňali si závažné informácie a teraz sa oni na to pozerajú. Vravia si: Preboha, toto čo má znamenať?"
Štandardný postup

"Mala byť k tomu bezpečnostná rada štátu a on mal byť na programe. Ale ten bod programu vraj stiahli. Určite sa to malo najskôr citlivo prejednať. Že sú tu závažné dôvody, prečo by mal byť Pčolinský trestne stíhaný. Najprv nech odíde z funkcie a my ho potom odstíhame. Ale najprv nech odíde z funkcie. Lebo toto, čo urobili, tak to je strašný signál smerom von. Stávame sa veľmi nedôveryhodnými v systéme bezpečnosti. Sú predsa nejaké záväzky, informácie, ktoré sa zdieľajú. To je všetko teraz v pozícii: sme ohrození aj my tým, čo sa na Slovensku stalo? To je veľmi závažné."

Žitný: Je hanba, že prvý incident v Lučanského cele sa stal na Černákove narodeniny
09 | 01 | 2021 | sefredaktor

Kredit Slovenska je na nule

"Brutálne. Minimálne v tom bezpečnostnom prostredí išiel brutálne dolu. Zobrať riaditeľa tajnej služby priamo z funkcie – to sa skutočne robí iba v banánových republikách. Ale nie v členskom štáte NATO. Najprv nech je mimo službu, v tichosti sa mu to povie a až potom mu vznesú obvinenie. A žiadne také, že ho budú predvádzať ako takú opicu. Ako aj toho Milana Lučanského. Správame sa ako barbari. Nie ako krajina v srdci Európy, ktorá patrí do nejakého najvyspelejšieho ekonomického a politického sveta."
Súvis Krajniak - Pčolinský?

"Nebudem špekulovať, ale dnes už je možné skutočne všetko. Takže ani to nevylučujem, ani nepotvrdzujem. Nehovorím, že to tak muselo byť. Pokiaľ zaznelo v jednom rozhovore, že Milan Krajniak hovoril Milanovi Lučanskému, že nech nedávajú preč Paksiho, lebo ten stráži Danovi, mysliac Lipšicovi, čísla. To znamená aké čísla sú nahadzované na odposluchoch, tak to, proste, je vážna vec. Možno sa dočkáme ešte veľmi vážnych prekvapení, ale nepredbiehajme udalosti."
Prišla zmena...

"Ľudia si pred poslednými voľbami hovorili, fajn, prichádza zmena. A po roku vidia, že tá zmena je, ja si dovolím povedať, že 100 násobne horšia než to, čo bolo. Predtým to bola ešte prechádzka ružovou záhradou, lebo v podstate štátne orgány fungovali, dnes prestáva fungovať čokoľvek. Nevidím dnes nikoho, komu by ľudia dali, či už v predčasných alebo riadnych voľbách, hlas."

Za smrť gen. Lučanského je zodpovedná Kolíková. "Zabili ste mi kamaráta!" hovorí Milan Žitný
Bezpečnostný analytik Milan Žitný považuje smrť exprezidenta polície Milana Lučanského za zlyhanie viacerých štátnych orgánov, od vyšetrovateľov, prokurátorov, sudcov až po Zväz väzenskej a justičnej stráže. Povedal to v rozhovore pre denník... Čítať ďalej
31 | 12 | 2020 | Gabriel Matta

Dá sa predstaviť šanca pre túto vládu?

"Neviem. Ale pýtam sa, kto to povedie? Kto dostane ten mandát od ľudí? Komu majú dôverovať? Kto je tu naozaj taký, že by si to zaslúžil? Kam sa tie hlasy od týchto terajších, ktorí totálne sklamali, prelejú? To je to, čo ma už nejaký čas zaujíma oveľa viac než to, čo sa tu deje. Lebo toto je len to, čo sme očakávali. Čo som predpovedal. Aj keď nie do takých detailov, lebo nemám krištáľovú guľu. Ale to, že sa to bude diať, keďže som poznal charakter, naturel toho šialenca na čele vlády a upozorňoval som na to už v roku 2017, tak to sa teraz napĺňa. Bohužiaľ. Takže kto bude ten, kto tu nastolí opäť kľud, dôveru a vyvedie krajinu z problémov? To je veľká, kruciálna otázka."

(Citáty Milan Žitný pre parlamentnelisty.sk, medzititulky red. HD)

Blaha: Čaputová si predvolala do paláca Matoviča, aby mu odovzdala odkaz USA, že má odísť!
16 | 03 | 2021 | editor01hd