V čase vrcholiacej vládnej krízy rokoval Naď s veľvyslankyňou USA Brikovou. Pripravujú prevrat?
16 | 03 | 2021 I Aneta Leitmanová
V čase vrcholiacej vládnej krízy rokoval minister obrany Jaroslav Naď s veľvyslankyňou USA v SR Bridget Brinkovou a vojenským pridelencom Caseyom Shuffom. Správu o tom priniesla TASR.

Naď dnes so štátnym tajomníkom Marianom Majerom na pôde ministerstva rokovali s veľvyslankyňou Spojených štátov amerických Bridget Brinkovou. Diplomatka im predstavila nového vojenského pridelenca USA v SR, ktorým je pplk. Casey Shuff.

Či Naď a Brinková hovorili aj o politickej situácii na Slovensku a prípadnej zmene vlády, správa TASR neuvádza. Agentúra takisto neinformuje, prečo sa musel Naď zoznamovať s americkým podplukovníkom Shuffom práve v čase vrcholiacej politickej a vládnej krízy.

Harabinova otázka: "Odstúpil Krajniak, aby získal poslaneckú imunitu pred trestným stíhaním?"
"Odstúpenie Krajniaka deň po vzatí do väzby jeho kumpána Pčolinského vyvolalo rôzne dohady. Od špekulácií, že pôjde nahradiť svojho zatknutého kumpána vo funkcii až po analýzu Kotlebu, podľa ktorého to má súvis s kauzou Gorila!" píše Štefan... Čítať ďalej
16 | 03 | 2021 | Ivan Brožík


"Spojené štáty americké sú našim strategickým partnerom. O to viac ma teší zámer novej americkej administratívy o posilnení transatlantického partnerstva medzi Spojenými štátmi americkými a Európou. Vnímam to ako príležitosť na zintenzívnenie už existujúcej spolupráce v oblasti obrany a bezpečnosti, no tiež na rozvoj novej," pochvaľoval si Naď.

Agentúra ďalej uvádza, že témou rozhovoru boli aktuálne modernizačné projekty slovenského rezortu obrany s dôrazom na obmenu stíhacieho letectva a vrtuľníkov UH-60 Black Hawk. Minister a veľvyslankyňa ocenili spoluprácu oboch krajín aj pri bezpečnej likvidácii nadbytočných konvenčných zbraní.

Naď vraj informoval veľvyslankyňu o aktuálnom nasadení slovenských profesionálnych vojakov do boja proti pandémii a poďakoval za dar, celkovo 245 ozónových generátorov, ktoré veľvyslanectvo USA venovalo základným školám v Martine.

Právnička Laššáková pripomína Ústavu SR: ,,Ak demisiu podá predseda vlády, demisiu podá vláda“
Odborníčka na ústavné právo Judita Laššáková má pre koaličné strany tvrdý odkaz. Pripomína im znenie ústavy. „To sa ani v strane SaS, ale ani medzi redaktormi denníka N nenájde nikto, kto by vedel čítať? Možno takú knižočku“ akou je Ústava SR?“... Čítať ďalej
16 | 03 | 2021 | Robert Bačinský