Raši: To, že Matovič s Krajčím neobjednajú život zachraňujúce vakcíny, je sabotáž
16 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Slovensko odmietlo minimálne 2,8 milióna vakcín od spoločnosti Pfizer, ktorými mohlo byť zaočkovaných 1,4 milióna ľudí. Potvrdil to zástupca spoločnosti Pfizer na Slovensku, potvrdil to aj bývalý minister Krajčí. Podľa jeho slov, to vraj tak chcelo konzílium epidemiológov. Epidemiológovia zasa hovoria, že o ničom takom nerozhodovali, ani o tom nevedia," hovorí Richard Raši.


"Ministerstvo zdravotníctva slová exministra popiera, objemy i termíny dodávok vakcín zahmlieva, zmluvy nechce sprístupniť a snaží sa to zamiesť pod koberec. No firma Pfizer vakcíny, ktoré sme mohli v priebehu najbližšej doby dostať, na Slovensko nepošle. Definitívne nimi budú očkovať iné krajiny a ak to hovorí sama firma, tak tomu hodno veriť." Znie kruté konštatovanie Richarda Rašiho na sociálnej sieti.


OĽaNO sa vykašľalo na občanov


"Igor Matovič tvrdil, že dôvodom nákup neregistrovanej vakcíny Sputnik V je to, že Európska únia nedokáže pre Slovensko zabezpečiť včas dostatok vakcín. Ukazuje sa však, že Matovič s Krajčím mohli objednať 2,8 milióna vakcín Pfizer naviac, ale neurobili to. Namiesto toho objednali 2 milióny kusov vakcíny Sputnik V a 35 miliónov antigénových testov, ktoré ani nie sú určené na domáce samotestovanie." Pripomína Raši.


Raši: Pri Matovičovej bezočivosti neviete, či sa skôr smiať, či plakať
23 | 02 | 2021 | sefredaktor

Sabotáž, čo iné!

"Politici radi používajú prisilné, neadekvátne slová. Premiér na odchode Matovič, posielajúci svojich koaličných partnerov kopať hroby obetiam koronavírusu, je toho typickým príkladom. Ale situáciu, keď Matovič s Krajčím neobjednajú – ako sami deklarujú – život zachraňujúce vakcíny, sa asi nedá nazvať inak ako sabotážou. Sabotážou, ktorá bude mať za následok stovky, možno tisíce mŕtvych. A možno aj dramatické dopady na slovenské hospodárstvo. A dôvod? Neschopnosť – nezareagovali!"



Zodpovednosť nesú všetci, ktorí nekonajú

"Aj tieto obete na ľudských životoch a hospodárske škody sú ďalšie z radu dôvodov, prečo Igor Matovič nemôže byť už ani minútu premiérom Slovenskej republiky. A všetci, ktorí ho na tejto pozícií tolerujú, celá vládna koalícia, nesie za tieto obete a škody spoluzodpovednosť." Pripomína návštevníkom jeho konta na sociálnej sieti Richard Raši.


Rašiho dôvetok: "Dôveru občanov nemožno obnoviť kabinetnými prevratmi, či politickými obchodmi. Tie naopak sklamanie a nedôveru k vláde a parlamentu iba zvýšia. Dôveru možno obnoviť iba jediným riešením a tým sú parlamentné voľby v najskoršom možnom termíne."


(Medzititulky red. HD.)

Raši: Krajčího si budeme pamätať ako symbol zlyhania
Ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO) si spoločnosť bude pamätať ako symbol zlyhania v boji s pandémiou nového koronavírusu. V utorok to na tlačovej konferencii pri hodnotení prvého roka v kresle ministra povedal nezaradený poslanec... Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | tasr