Pčolinského predchodca Mitrík o SIS: "Situácia je zlá, službu by mal viesť profesionál"
16 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Bývalý riaditeľ SIS Karol Mitrík tak, ako viacerí analytici, konštatuje, že situácia v našej tajnej službe je veľmi zlá.


Predseda Najvyššieho kontrolného úradu a bývalý riaditeľ SIS Karol Mitrík, inak mimoriadne mlčanlivý, cez web parlamentnelisty.sk varuje!

"Situácia v Slovenskej informačnej službe (SIS) v súvislosti so stíhaním jej riaditeľa Vladimíra Pčolinského je nepriaznivá." Diplomaticky sa vyjadril bývalý riaditeľ SIS a súčasný riaditeľ Najvyššieho kontrolného úradu SR Karol Mitrík.
To nie je post pre politikov

Na čele informačnej služby by mal byť podľa neho profesionál. “Z medzinárodného hľadiska je to zlé, ide o dôveryhodnosť informačnej služby, ktorá sa veľmi ťažko budovala,” komentoval Mitrík. “Dôveryhodnosť sa takýmto spôsobom určite nezískava, ale stráca,” Povedal Karol Mitrík.
Kam bude pokračovať reťazec?

Pčolinského zadržali príslušníci NAKA minulý týždeň. Obvinili ho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára vo výške 40.000 eur. Úplatok mal byť za to, aby SIS nesledovala Zoroslava Kollára. Skutok sa mal stať v auguste minulého roka.

Špecializovaný trestný súd rozhodol, že z korupcie obvinený riaditeľ SIS bude stíhaný väzobne.

Žitný: "Riaditeľa SIS predvádzajú ako opicu. To sú spôsoby banánovej republiky"
“Zobrať riaditeľa tajnej služby priamo z funkcie – to sa skutočne robí iba v banánových republikách. Nie v členskom štáte NATO. Najprv nech je mimo službu, v tichosti sa mu to povie. Až potom mu vznesú obvinenie. Žiadne také, že ho budú predvádzať... Čítať ďalej
16 | 03 | 2021 | Ivan Brožík