Minister zdravotníctva sa lúčil tak, akoby sa ukončením jeho mandátu skončila aj pandémia
16 | 03 | 2021 I Robert Bačinský

Minulý týždeňFacebook ovládli rozlúčky s ministrom Marekom Krajčím. Poslanci či ministri sa predbiehali, kto sa s odchádzajúcim ministrom rozlúči patetickejšie. Štafetový kolík ďakovania a blahorečenia šiel z ruky do ruky ako putovná výstava. A rozlúčil sa aj minister Krajčí. Vo veľkom štýle, bez rúška. Tak ho, každopádne, prichytil Nový čas.


Soták: „Respirátory neboli vyvinuté na celodenné nosenie mladými, starými ani chorými ľuďmi!“
„Namiesto toho, aby ste sa zamysleli nad sebou, nad svojou prácou a svojimi výsledkami, neustále prichádzate s rozporuplnými, neuváženými a mnohokrát nerealizovateľnými opatreniami. Prinášajú chaos a znechutenie obyvateľstva,“ povedal šéf Klubu 500... Čítať ďalej
16 | 03 | 2021 | Petra Demková

Prichytený minister

„Deň po demisii, viditeľne vyčerpaný a rozľútostený minister zamieril na zhruba dvojhodinovú návštevu svojho straníckeho šéfa. Následne ho zachytili, ako prichádza späť na ministerstvo zdravotníctva, kde sa lúčil so svojimi blízkymi spolupracovníkmi. Na fotografiách ho niekedy vidieť s rúškom, niekedy bez rúška, s veľkým úsmevom na tvári,“ napísal Nový čas.

„Situácia by sa zlepšila, ak by opatrenia dodržiavali aj ľudia, ktorí im nedôverujú,“ počúvali sme často z úst Krajčího, informuje Nový čas. Tajná rozlúčka bez rúška tak pôsobí mimoriadne nevhodne práve v čase, keď máme v nemocniciach tisícky ľudí a sme jednou z najzasiahnutejších krajín sveta. Sprísňuje sa aj povinnosť ochrany tváre a vo všetkých interiéroch je nutné nosiť respirátor namiesto rúška,“ dodáva autor článku v Novom čase.
Kto za všetko môže?

A presne toto je kameň úrazu. Matovič zakaždým ospravedlňuje svoje fiasko v boji s Coronou tak, že sa vinu snaží pripísať občanom. Tým nezodpovedným a neslušným. Idiotom a fašistom, ktorí odmietajú dodržiavať políciou a armádou kontrolované nariadenie nosiť rúška a respirátory. Vždy a všade.

Belousovová: Nech sa Matovič, Sulík a Remišová chytia za ruky a idú „do psej matere“. A Kollár s nimi!
Odstupovanie a neodstupovanie ministrov či samotného premiéra už väčšina bežných Slovákov považuje za trápne divadlo. Rovnaký názor má aj expolitička Anna Belousovová, ktorá to opísala aj vo svojom statuse. Čítať ďalej
16 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Neprejde pritom takmer deň, aby novinári niekde neprichytili niektorého z politikov bez rúška, porušujúc zákaz vychádzania, či porušenie zákazu prechodu do iného okresu. Matovičom počnúc, cez Pellegríniho, Hollého, Kollára, až po posledného poslanca, ktorý si v NR SR nasadí, až keď vidí televízne štáby. A zlatým klincom je samozrejme ten, ktorý je za to zodpovedný – bývalý minister Krajčí. Nie to prvýkrát, čo bol prichytený, ako vodu káže, ale vo víne sa priam kúpe. Bežného človeka, ktorý na fotografiách vidí bujarého ministra bez rúška, ako oslavuje so svojimi kolegami, môže prepadnúť pocit, že odchodom Krajčího, snáď odišiel aj vírus.
Vyjadrenie ministerstva zdravotníctva vyráža dych

„Išlo o stretnutie týkajúce sa prevzatia agendy, v deň po podaní demisie a prevzatí riadenia ministerstva zdravotníctva novým šéfom rezortu. Nový šéf rezortu bude autonómny vo svojich rozhodnutiach a krokoch. Bývalý minister je zároveň pripravený byť súčinný pri preberaní agendy,“ vysvetlila situáciu ministra bez rúška hovorkyňa Z. Eliášová. Nič viac, nič menej.

Matovič: Požiadavky na rekonštrukciu vlády OĽaNO splnilo Krajčího demisiou
15 | 03 | 2021 | editor01hd