Konečne otvorili divadlá - v prezidentskom paláci sa dnes hrá politická tragédia (Ivan Brožík)
16 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Matovič ide dnes na koberček. Tentoraz nie ten červený, ktorý mu spočiatku jeho funkčného obdobia pristavovali k schodíkom jeho špeciálu. Naklusá do "pinkáča". Pionierskeho, pardon, prezidentského paláca. Teda, mal by, keď si ho tam predvolala na polienko vrchná veliteľka. 


Ono je to vlastne fajn. Aspoň sa dozvieme, či ešte žije, možno aj status o tom potom napíše. Lebo už pár dní nič. A informovanosť obyvateľstva a jeho verných (vraví sa, že rektálnych alpinistov) tak výrazne klesla.
Mlčanie jahniat

Z fejsbúkového závisláka sa šmahom ruky stal mlčanlivý Jób. Čo tam po tom, že je tu pandémia, stovky mŕtvych denne, žiadne aktivity moci proti tomu, iba obvyklé klišé zákazy. Platiace mimochodom už rok.

Sulík je génius. Na to, aby umlčal Matoviča, mu stačila jedna tlačovka. Dokonca aj na to, aby sa konečne rozhovorila Remišová. Aj vyčkávajúci Kollár sa musel pohnúť. Opäť zas k nejakej svojej výhodnej pozícii na slovenskej šachovnici moci. Ešte netušíme akej, ale jeho ťah s Krajniakom bol šokujúco trefný a dostatočne zahmlievajúci.

Pripravujú prezidentka Čaputová, exprezident Kiska a expremiér Pellegrini prevrat?
10 | 03 | 2021 | Aneta Leitmanová

Čaj o piatej

Záhadná prechádzka po prezidentskej záhrade, ktorá nemá oficiálne nič s prezidentkou. Teda, tá záhrada. Na Slovensku sme zaviedli five o´clock  - dámy z paláca i zo záhrady si dali čaj o piatej. Alebo kedykoľvek cez deň. Milé, spoločenské. Keby sme mohli aj my aspoň do záhrady. Hoci aj vlastnej.

Tých dám je viac. Ešte je tu pani Bihariová. Ešte jedna dáma a bude to na dámsky poker. Ale tú štvrtú hravo zastúpi ktokoľvek z PS. Hoci aj z Bruselu. Lebo tam sa robí najúčinnejšia slovenská domáca politika. Ozaj , otázka pre priateľa na telefón - kto komu píše texty? Palác podhradiu v podobe PS, alebo naopak? Alebo nejaká ambasáda rovno obom?

Čaputová reaguje na americkú veľvyslankyňu v záhrade, Fico reaguje na Čaputovú
Prezidentka Čaputová sa po vyše týždni vyjadrila k prítomnosti americkej veľvyslankyne v záhrade prezidentského paláca, práve v deň, keď prijala aj zástupcov strán SaS a Za ľudí. Bola to úplná náhoda, tvrdí. Ficovi sa odpoveď paláca nepáči:... Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Petra Demková

Pionierske krúžky

Čo tak asi Matovič bude robiť v pinkáči? Za mojich čias sa tam hrávali deti. V podkroví si v rámci krúžku lepili lietadielka. O poschodie nižšie sa nacvičovali tančeky. Možno sa tá tradícia vrátila. Kedysi mazurka, dnes tance politické.

Zopakuje mu vrchná veliteľka, že ho nemá rada? Povie on jej, že on ju nemá rád? Dajú si ten čaj a keksík? A potom beží rýchla spojka na ambasádu s hlásením, koľko krvi vytieklo? Alebo už niekto čaká v záhrade?
Déjà vu

Raz už sa čosi podobné v tom pionierskom paláci odohralo. Dobehol Fico s Pellem pod pazuchou - strčil ho Kiskovi ako nového premiéra aj so zoznamom staronových členov jeho kabinetu, pamätne sa zaškeril a odkráčal do preč. Aj Kiska je už preč. Zohral svoju úlohu a odišiel sa historicky znemožniť.

Zbožňovaný Igi to má fakt ťažké. Ale zas, mať aspoň trošku zmyslu pre humor, tak s tou demisiou švacne spisovými doskami veliteľku o hlavu. Padli by totiž všetci a nikto ešte nemá nový zoznam. A tak skoro sa na ňom nemá ani kto dohodnúť.
Inštitucionalizované bezvládie

Konečne sa na Slovensku aj oficiálne nebude vládnuť. A v piatok padne núdzový stav.

Uznajte, no nie je to naozaj mimoriadne lákavá predstava?

Blaha: Čaputová si predvolala do paláca Matoviča, aby mu odovzdala odkaz USA, že má odísť!
16 | 03 | 2021 | editor01hd