Po tom, čo vidím, mám chuť pobaliť deťom kufre a zo Slovenska odísť, priznáva Nicholsonová
15 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Dianie na slovenskej politickej scéne pozorne sleduje aj eurposlankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Ako priznáva v statuse na sociálnej sieti, ešte nikdy nemala taký pocit, že naša politická scéna sa dotkla úplného dva.


Vývoj na našej politickej scéne je v posledných pár dňoch skutočne turbulentný. Sleduje ho aj odídenkyňa zo strany SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová. Udalosti na Slovensku sleduje i ako europoslankyňa veľmi pozorne. V statuse dokonca naznačuje, že má chuť zo Slovenska odísť.
Situáciu so zbabelosťou premiéra narýchlo zneužila Remišová

„Vláda pomaly padá a ja som z toho taká smutná, že sa mi ani nechce nič želať. Dnes sa ukázali aj charaktery aktérov. Zbabelosť premiéra a to, ako narýchlo zneužila situáciu Veronika Remišová. Až tak, že zaútočila na najbližšieho spojenca - Richarda Sulíka,“ píše v úvode Nicholsonová.

Dodáva, že ešte nikdy nemala taký pocit, že sa slovenská politická scéna dotkla dna. „Keď sme spoločne v opozícii bojovali proti hydre Smeru, mala som pocit, že tam bola alternatíva. Aspoň nejaká nádej na lepšie zajtra. Dnes neviem, koho budem v predčasných voľbách voliť,“ priznáva europoslankyňa.



„Bola som toho celého súčasťou 11 rokov. Od začiatku som chcela urobiť zo Slovenska krajinu, z ktorej mladí ľudia nebudú chcieť zutekať. Dnes mám chuť pobaliť mojim deťom kufre,“ šokuje Ďuriš Nicholsonová, ktorá cíti, že je to aj jej zlyhanie.

Na záver europoslankyňa dodáva: „Práve som videla, ako Peter Sagan po prvý raz zvíťazil na Majstrovstvách sveta v roku 2015. Stála som vtedy v slovenskom stane vedľa jeho otca. V jeden večer vidím dva diametrálne odlišné svety. Svet zaslúženého víťazstva, krv, pot a pokoru. A svet ega a osobných záujmov. Petrovi Saganovi držím palce a Slovensku tiež.“

Za ľudí a SaS zmeškali príležitosť. "Len oddialili stret s premiérom,“ myslí si Ďurich Nicholsonová
Europoslankyňa už v vo štvrtok kritizovala dianie v koalícii. Podľa nej Za ľudí a SaS zmeškali príležitosť vyjsť zo sporu víťazne. Po zadržaní Vladimír Pčolinského už nevidí ani hnutie Sme rodina ako vhodného koaličného partnera. Podľa nej aj... Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Petra Demková