Návrh daňovej reformy z dielne ministra Hegera je sociálny sadizmus, soptí Belousovová
15 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

To, čo predložili minister financií Eduard Heger ako návrh daňovej reformy, pobúrilo aj expolitičku Annu Belousovovú. V statuse na sociálnej sieti návrh nazvala doslova sociálnym sadizmom.


Pandémia koronavírusu pripravila veľa ľudí o zamestnanie a živnostníkov o príjmy. Návrh daňovej reformy z dielne ministra Hegera zaviesť „daň z majetku“ pobúril nielen opozičných politikov, ale aj expolitičku Annu Belousovoú. Pokladá 1,6-percentnú daň z trhovej ceny nehnuteľnosti za sociálny sadizmus spáchaný na obyčajných ľuďoch.
Daň z nehnuteľnosti je nemorálna

„V čase, keď každý, kto sa živí svojou prácou, má problém prežiť, ľudia doslova padajú na hubu a perspektívy sú ešte omnoho horšie, len sociálny sadista môže zúboženým a nešťastným ľuďom ukradnúť ešte to posledné. Strechu nad hlavou,“ píše Belousovová.

Podľa nej je práve o tom návrh Eduarda Hegera, ktorý chce zaviesť „daň z majetku“. Na základe návrhu by sme mali platiť 1,6-percentnú daň z trhovej ceny nehnuteľnosti ročne. „Odhliadnem teraz od toho, že sama podstata dane z nehnuteľnosti je nelogická a amorálna, pretože je doslova zvrhlé platiť štátu alebo samospráve za nehnuteľnosť, ktorú sme si kúpili, alebo svojpomocne postavili za už zdanené peniaze! Za čo ešte platiť?! Za to že sme si dovolili postarať sa o svoje bývanie? Aj za cenu šetrenia a odopierania si mnohých radostí v živote a nenatŕčať ruky štátu?!“ soptí nahnevaná expolitička.

Belousovová žije v Čadci a teda vie, ako stavali ľudia svoje domy na Kysuciach.


Minister „obyčajných papalášov“ prišiel s doslova zlodejským návrhom

„Hrdlačili, namiesto dovoleniek si chodili zarobiť na brigády. Teraz prišiel minister obyčajných papalášov s doslova zlodejským návrhom ako ukradnúť ľuďom aj to posledné. 1,6-percentná  daň z nehnuteľnosti znamená, že ak máte byt, či dom v hodnote trebárs 100 000 eur, budete ročne platiť štátu 1 600 eur. Teda k mesačným nákladom si môžete prirátať 130 eur,“ vyrátala pre lepší obraz Belousovová platbu Hegerom navrhovane dane.

„Ak ešte okrem životných nákladov splácate hypotéky, môžete si rovno hľadať miesto pod mostom. Taký návrh môže dať naozaj len sociálny sadista, ktorému robí dobre prehlbovať aj tak už veľké utrpenie ľudí. Alebo papaláš, ktorý sa váľa v rýchlo zarobených peniazoch v pochybných kšeftoch typu trnavská firmička a ďalšie štátne nákupy bez súťaže v núdzovom stave,“ píše Belousovová.

Dodáva: „Dúfam, že táto vláda nakoniec dokáže urobiť aspoň jeden zmysluplný krok a ukončí svoje pôsobenie a naše utrpenie. A do horúceho pekla sa stratia všetci pavúčí muži okolo Matoviča.“

Belousovová: Doteraz sme vedeli len my, že nám vládnu tupci, teraz to vedia aj v zahraničí
Exposlankyňa Anna Belousovová v nedávnom príspevku na sociálnej sieti Facebook kritizovala ako premiéra Igora Matoviča za jeho prejav pred francúzským prezidentom, tak aj ministra zahraničných veci Ivana Korčoka, ktorý sa po nákupe ruskej vakcíny... Čítať ďalej
06 | 03 | 2021 | Timotej Dudka