Moskva spustila vysokorýchlostnú 5G sieť. Obyvatelia sú nadšení (VIDEO)
15 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Vysokorýchlostnú 5G sieť dnes otestovali obyvatelia Moskvy. Pre portál RT uviedli, že sú z nej nadšení a nemajú žiadne obavy.


5G sieť, ktorá je už dostupná širokej verejnosti. Predstavuje „prielom“, pretože „ide o jediný spôsob, ako môžeme zaistiť ďalší rozvoj mobilných sietí,“ poznamenal Viktor Belov, prezident telekomunikačného giganta MTS, ktorý stojí za pilotným projektom.

Nová sieť umožní používateľom mobilných telefónov „sledovať videá v rozlíšení Ultra HD a dokonca aj v niektorých novších formátoch“. Ľudia už „nebudú mať žiadne problémy s tým, aby počas koncertu vysielali priamy prenos z miesta, aj keď to robia všetci naokolo,“ uviedol.



Iľja Petrenko z RT testoval sieť na ulici Nikolskaja neďaleko Kremľa, ktorá sa stala všeobecne známou po celom svete po tom, čo si ju futbaloví fanúšikovia počas majstrovstiev sveta 2018 v Rusku vybrali za prvé miesto zhromaždenia. Rýchlosť pripojenia dosiahla takmer 1 300 megabitov za sekundu, čo umožnilo Iľjovi stiahnuť si do telefónu dvojgigabajtový súbor za „pôsobivých“ 35 sekúnd.

Keď sa v roku 2019 začalo s medzinárodným zavádzaním tejto technológie, prinieslo to obrovské množstvo konšpiračných teórii, ktoré tvrdili, že je škodlivá pre ľudské zdravie. Niektorí ľudia, a dokonca aj hŕstka internetových celebrít, zašli tak ďaleko, že z vypuknutia a šírenia Covid-19 vinili túto technológiu.

EÚ zvažuje nákup ruskej vakcíny Sputnik V
EÚ odmietla nákup ruských vakcín. Sputnik označila za "propagandistický trik nežiaduceho režimu". Avšak v súčasnosti sa únia obracia k ruskej vakcíne. Chce naštartovať spomalený očkovací program, uviedli pre agentúru Reuters zdroje... Čítať ďalej
15 | 03 | 2021 | Marek Molnár


Zástupca MTS však tieto obavy odmietol a poukázal na štúdie, ktoré preukázali bezpečnosť technológie novej generácie. Zdá sa, že Moskovčania súhlasili s vedcami, pričom jedno dievča povedalo portálu RT, že konšpiračné teórie boli iba „nezmysly“.

Ostatným miestnym tiež neprekážalo, že by mali nad ich hlavami umiestnené vysielače 5G. Našla sa však aj jedna žena, ktorá trvala na tom, že je potrebné ďalej skúmať zdravotné účinky tejto technológie.

Iránske revolučné gardy predstavili „raketové mesto“ plné balistických a riadených striel (VIDEO)
Iránske revolučné gardy (IRGC) odhalili na neznámom mieste nové „raketové mesto“ s balistickými a riadenými strelami, informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 03 | 2021 | Marek Molnár