Prieskum: Takmer 80 precent Slovákov už Matovičovi neverí
14 | 03 | 2021 I Diana Zaťková




Koaliční poslanci strácajú dôveru verejnosti, poukazuje na to prieskum agentúry Focus. Od prvého štátneho testovania klesla dôveryhodnosť všetkým členov vlády, informuje portál sme.sk.





Dnes už odídenému ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčímu klesla skoro o polovicu. Ukázal to prieskum agentúry Focus pre reláciu Na telo Televízie Markíza. Prieskum robila agentúra od 17. do 24. februára teda týždeň pred tým, ako vypukla súčasná vládna kríza.







Vzorka 1018 respondentov mala odpovedala na otázku: V akej miere dôverujete alebo nedôverujete nasledujúcim členom vlády? Posledný takýto prieskum robila agentúra v polovici októbra krátko pred schválením prvého celoštátneho testov.



Najviac odpovedí „skôr nedôverujem“ a „úplne dodôverujem“ dostal v prieskume premiér Igor Matovič.

Dôveryhodnosť premiéra v porovnaní s októbrom 2020 vo februári padla o 12 percent. Dôveruje mu len 19,3 percenta opýtaných, nedôveru mu vyjadrilo 79,3 percenta opýtaných.








 

Mesík: Exminister Krajčí bol nekompetentný človek a obrovskou tragédiou Slovenska
Odstúpenie ministra zdravotníctva stále rezonuje slovenskou verejnosťou aj preto, že doteraz sa nevie, kto ho vo funkcii nahradí. Analytik globálnych rizík a vyštudovaný lekár Juraj Mesík od nového ministra neočakáva prekvapujúco vôbec... Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik




Tesne za ním je Krajčí ktorému dôveruje 22 percent a nedôveruje 76 percent opýtaných. V októbri to bolo 38 percent dôverujúcich a 57 percent nedôverujúcich.




Z koaličných politikov najväčší pád dôveryhodnosti utrpeli Krajčí (16,4 percenta) a Mária Kolíková zo Za ľudí, ktorá padla o 16 percent.













Najväčšiu dôveru u Slovákov má minister hospodárstva Richard Sulík (37,5 percenta), nedôveruje mu 60,3 percenta opýtaných. Sulíkovi tak dôveryhodnosť padla o 9,9 percenta.

Za ním nasleduje minister životného prostredia s 36 percentami a minister školstva Branislav Gröhling (SaS) s 33 percentami.

Nad 30 percent sa drží aj minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS) s 32 percentami a minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) s presne 30 percentami.

Remišová: Riešením sú predčasné voľby alebo odchod Matoviča a Sulíka (AKTUALIZOVANÉ)
Šéfka Za ľudí Veronika Remišová vidí dve možnosti pre riešenie krízy vo vládnej koalícii. Prvou sú predčasné voľby, ktoré by ale podľa nej viedli k dlhotrvajúcemu chaosu. Druhá možnosť je, že premiér Igor Matovič (OĽANO) a minister hospodárstva... Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | tasr