Milan Lasica rázne odmieta Sputnik V. Sovietsky tovar nechcem
14 | 03 | 2021 I Petra Demková

Pluska prináša postoj slovenského herca k ruskej vakcíne. Zatiaľ čo Milan Lasica myšlienku očkovania proti Covidu vo všeobecnosti podporuje, voči ruskej vakcíne má odmietavý postoj. Hovorí o nedôvere voči sovietskemu tovaru.   


Martina Šimkovičová reaguje na úmrtie slovenskej učiteľky po očkovaní. Vymenúva všetky klamstvá vlády.
Bývalá poslankyňa NRSR apeluje na ľudí v súvislosti s informáciami o úmrtí mladej, zdravej učiteľky. „Ľudia, ak ani reportáž na RTVS nedá sondu do každého z nás, potom tak nám treba. Pamätáte si na začiatok školského roka, na september, kedy si... Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Petra Demková


Herec myšlienku očkovania proti Covidu vo všeobecnosti podporuje. Dokonca sa stal tvárou kampane. Sputnikom V by sa však nikdy očkovať nenechal. Dôveru má iba v západné vakcíny.

Milan Lasica (81) ako tvár očkovacej kampane je už jednou dávkou proti koronavírusu zaočkovaný. Teraz čaká na druhú dávku. Napriek nepriaznivej situácii ho humor neopúšťa. „Je to podľa mňa nutné. Pretože jediné, čo nás môže zachrániť pred panikou, je humor. A najmä s humorom sa ľahšie znášajú aj veľmi dramatické situácie,” prezradil Lasica hneď na úvod v internetovej diskusii Startitup Šimonovi Žďárskemu.

Pre Plusku povedal, čo si myslí o ruskej vakcíne Sputnik V. „K ruskej vakcíne mám takú prirodzenú nedôveru, lebo my, čo sme žili 40 rokov v komunizme pod záštitou Sovietskeho zväzu, nie sme veľkí prívrženci sovietskeho tovaru. Aj keď na druhej strane treba povedať, že mali výbornú a významnú techniku a že očkovanie po vojne proti záškrtu a obrne bolo tiež z ruských vakcín a bolo úspešné. Takže ja si myslím, že treba počkať, ako sa rozhodne Európska únia,” dodal.

Prvá smrť po očkovaní na Slovensku! Zomrela mladá stredoškolská učiteľka
Len 38-ročná žena mala umrieť krátko po zaočkovaní vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. Ide o prvý prípad úmrtia po podaní očkovacej látky na Slovensku, informuje portál ereport.sk. Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Diana Zaťková