Chmelár: "Mafiánska Sme rodina vytvára neprijateľný politický tlak na nezávislé vyšetrovacie orgány"
14 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"To, čo dnes pred budovou NR SR predviedol Boris Kollár a jeho páža Milan Krajniak je taká obludná demagógia a nechutné vytváranie politického tlaku na nezávislé orgány v činnom konaní, že by to malo vojsť do učebníc."  Citát Eduard Chmelár.


"Sme rodina sa tvári, že na rozdiel od Smeru chcú vyšetrenie nezákonnej činnosti čo najskôr. Vkutočnosti však vytvárajú absolútne neprijateľný politický nátlak na prokuratúru a vyšetrovateľov." Rozhorčene vo svojom statuse na FB konštatuje politológ Eduard Chmelár.

Reprofoto FB (@Eduard Chmelár)

Krajniak to dal na Fica

"Robia teda presne to isté, čo minulá vláda a Krajniak to dal úplne na Fica, ba možno ešte horšie. Na jednej strane sa tvária, že majú na vyšetrení obvinení ich nominanta, šéfa SIS Vladimíra Pčolinského, eminentný záujem. Na strane druhej sa ani nesnažia kamuflovať, ako pohlavári Smeru, že orgány činné v trestnom konaní treba nechať pracovať. Priamo od nich vyžadujú zásah. Na to nielenže nemajú právo, ale z právneho hľadiska ide aj o číry nezmysel." vysvetľuje svoj nesúhlas hneď na začiatku statusu Chmelár.

„Sme presvedčení, že skutok sa stal,“ šokujúco povedal Boris Kollár na prípad Pčolinský
Predseda parlamentu a šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár chce, aby sa obvinenie Vladimíra Pčolinského vyšetrilo čo najskôr. „Sme presvedčení, že skutok sa stal,“ povedal na margo prípadu. Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Ivan Uhliarik

Intergalaktická hlúposť

"Žiadať, aby obvineného zbavili mlčanlivosti, lebo inak vraj nemôže vypovedať, je intergalaktická hlúposť. Od okamihu vznesenia obvinenia sa každý obvinený môže brániť. Vyviňovať, dokazovať, vyjadriť sa ku všetkým skutočnostiam, ktoré sú mu kladené za vinu. Čiže vypovedať bez toho, aby ho zbavili mlčanlivosti, je to jeho základné ľudské právo!" tvrdí Chmelár.
Kollár si osobuje právomoci, ktoré mu ústava nedáva

"A Boris Kollár nemá čo žiadať prezidentku republiky o to, aby Pčolinského zbavila mlčanlivosti. Osobuje si právomoc, ktorú mu žiaden zákon, ani Ústava SR nedávajú. A ak ministerka prepytujem SPRAVODLIVOSTI Kolíková vníma tento protizákonný čin „veľmi pozitívne“, opäť sa treba pýtať, či tu ešte existujú nejaké zvyšky právneho štátu."
Kauza, smrdiaca na sto honov

"Celá táto kauza smrdí na sto honov. A tí, ktorí vedeli o minulosti jej aktérov aspoň základné informácie, nemohli byť prekvapení." Chmelár následne pripomína:  "V čase, keď bol súčasný špeciálny prokurátor Daniel Lipšic ministrom vnútra, bol súčasný šéf SIS Vladimír Pčolinský riaditeľ jeho kancelárie, súčasný generálny prokurátor Maroš Žilinka bol jeho štátnym tajomníkom a súčasný podpredseda Sme rodina Milan Krajniak bol jeho poradcom. "

Šátek: "Zbavenie mlčanlivosti je právny nezmysel. Pčolinský sa môže vyjadriť ku všetkému"
Obvinený Vladimír Pčolinský, riaditeľ SIS má právo k vznesenému obvineniu vypovedať bez akéhokoľvek procesu zbavovania mlčanlivosti. (Pravdaže takéto právo má aj obvinený námestník SIS Boris Beňo a iné osoby). Citát - elitný exvyšetrovateľ Jozef... Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Všetci boli a sú slepí?

"To boli všetci od hora dole, od prezidentky až po posledného vládneho poslanca slepí, že nevideli tento do očí bijúci konflikt záujmov?" Pýta sa politológ.
Výzva médiám

"Keby ste mali v sebe kúsok cti, tak tento čoraz častejší zvyk politikov dávať pred kamerami vyhlásenia bez možnosti klásť otázky, by ste už dávno bojkotovali. Robil to už predchádzajúci prezident, zvykla si na to aj súčasná výkonná moc vrátane Zuzany Čaputovej. Ale toto je pohŕdanie verejnosťou a oprávnenými otázkami, ktoré sa v nej množia. Ak chcú len niečo rozkopnúť a utiecť ako zbabelí chuligáni, nech nabudúce pošlú tlačové vyhlásenie mailom. Mimochodom, všimli ste si, že Pčolinského advokátkou, ktorá nevidí dôvod na väzobné stíhanie svojho klienta, je Eva Mišíková? Pani, ktorá odmietla rovnaké právne služby pre nebohého generála Lučanského?" Adresuje do prostredia mainstreamu Eduard Chmelár nanajvýš aktuálnu otázku.

Draxler: Zadržaný šéf SIS Pčolinský robil tejto organizácii od začiatku len hanbu
Na zadržanie riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského už zareagovalo viacero súčasných politikov. Z tých bývalých si dnešnú rannú udalosť všíma v statuse na sociálnej sieti aj exminister školstva Juraj Draxler. Čítať ďalej
11 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik