Krajský súd v Trnave bude v pondelok rozhodovať, či Jankovskú vezme do väzby
14 | 03 | 2021 I tasr

Krajský súd (KS) v Trnave bude v pondelok (15.3.) popoludní rozhodovať o sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) voči minulotýždňovému rozhodnutiu Okresného súdu (OS) v Trenčíne, ktorý bývalú štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku J. v kauze prebratia baru Fatima nezobral do väzby.


TASR termín zasadnutia potvrdil obhajca obvinenej Peter Erdős a hovorkyňa KS v Trnave Jana Kondákorová.

Ako informovala hovorkyňa, podľa príslušného paragrafu a zákona bude verejnosť zo zasadnutia vylúčená z dôvodu ochrany zdravia. "Bude však vyhotovený zvukový záznam z verejného zasadnutia, ktorý sa komukoľvek a bezodkladne sprístupní po skončení verejného zasadnutia," zdôraznila.

Nie je isté, či sa Monika J. v pondelok zúčastní zasadnutia. Jej stav k piatku (12.3.) bol naďalej zlý a vyžadoval si hospitalizáciu na psychiatrii vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín. Dodal pre TASR obhajca Erdős, ktorý ju v nedeľu plánuje navštíviť.

Jankovská je stále na psychiatrii. Kto je tajomný mladý muž čo ju tam bol navštíviť?
Monika Jankovská leží stále na psychiatrickom oddelení, hoci už s monitorovacím náramkom na nohe. Chodí ju do nemocnice navštevovať jej syn? Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Sudca OS v Trenčíne v nedeľu (7. 3.) rozhodol o prepustení Moniky J. z policajného zadržania s tým, že má po prepustení nosiť monitorovací náramok. Zakázal jej styky a kontakty s obvinenými svedkami, znalcami v trestnej veci vedenej v kauze Fatima. Monike J. nainštalovali monitorovací náramok v pondelok 8. marca.

Monika J. sa psychicky zrútila po tom, ako ju 4. marca po prepustení z väzby zo strany Najvyššieho súdu SR na slobodu opätovne zadržali. Obvinená je v akciách Búrka a Víchrica. Najnovšie zadržanie súviselo s kauzou prevodu trenčianskeho baru Fatima. Vo väzbe bola od marca minulého roka, keď NAKA zasahovala v rámci akcie Búrka 11. marca 2020. NAKA zadržala vtedy 13 sudcov.

Jankovská sa správa ako statočná žena. Kajúcnici zatiaľ sedia doma ženám pri sukniach
05 | 03 | 2021 | Aneta Leitmanová