Blaha: Slovensko dnes potrebuje silného lídra a nie polovičného psychopata
14 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Geniálny nápad premiéra Igora Matoviča s tým, že bude premiérom, ale ani nebude pobavil ľudí a zaujal opozíciu. Odveký kritik súčasnej vlády Ľuboš Blaha svoj názor na tohto mačko-psa vyjadril na sociálnej sieti.


Tak takéto niečo sme tu skutočne ešte nemali. A zrejme by to bol aj svetový unikát. Veď kto už len má premiéra, ktorý vlastne ani nie je premiérom? „byť či nebyť?“ tak začína svoj status poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha a dodáva, že Igor Matovič si položil slávnu hamletovskú otázku a odpovedal si - áno, byť aj nebyť. „Shakespeare by z neho zošalel,“ dodáva Blaha.
Byť premiérom, aj ním nebyť, také ústava nepozná, také sa nerieši v ústave, ale v ústavoch

„On chce byť aj nebyť premiérom. Schíza sa zjavne prehlbuje. To keby počul Hamlet, tak zožerie lebku,“ pokračuje v humorne ladenej tónine svojho statusu poslanec, podľa ktorého to, čo najnovšie vymyslel Matovič, je ako byť tak trochu tehotný. „Byť premiérom, aj ním nebyť, také ústava nepozná, také sa nerieši v ústave, ale v ústavoch. Naposledy takéto vymýšľal, keď bol opozičný poslanec - rozplakal sa na tlačovke, vraj ho chcú hodiť pod vlak a zhruba na rok prestal chodiť do parlamentu. Aj bol poslancom, aj nebol. A teraz si to zjavne chce zopakovať. Uprostred krízu si chce dať polovičný úväzok za celý plat. Perfektné,“ píše Blaha ďalej a dodáva, že to je akoby Churchill počas vojny s Hitlerom oznámil v Británii, že už ho to neba, a že už bude robiť len v pondelky a piatky.



„Ale ruku na srdce - Slovensko dnes viac ako inokedy potrebuje silného lídra a nie polovičného psychopata. Pán premiér, už si to konečne priznajte. Nebaví vás to, nemáte na to, nechce sa vám. Prestaňte vymýšľať hlúposti a proste položte funkciu. Uľaví sa vám, uľaví sa Slovensku, uľaví sa Európe. A profesor Pročko so zlomeným srdiečkom pleplače štyri noci, ale potom pochopí aj on. Už máte polovicu cesty za sebou - chcete odísť napoly. Fajn, první vlaštovka. Tak šup - ešte jeden polkrôčik, podajte demisiu , položte vládu a dajte šancu Slovensku. Robiť premiéra, to sa nedá dať na Rada Procházku, že pol na pol. Buď áno alebo nie. Správnou odpoveďou na vašu hamletovskú otázku je - nebyť. Papa,“ končí Ľuboš Blaha svoj status.

Blaha: Matovič je psychicky narušený jedinec úplne odtrhnutý od reality
Súčasná politická situácia na Slovensku je úplne neprehľadná. A navyše veľmi zlá je najmä po stránke boja proti koronavírusu, čo si vo svojom statuse všíma aj poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik