Parlament nie je pre mysliacich, napísal predsedovi Kollárovi odchádzajúci poslanec Valášek
13 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Napísal som rozlúčkový list predsedovi parlamentu. O výbore, ktorému som donedávna predsedal, ale hlavne o tom, ako politici pristupujú k parlamentu s dešpektom, a čo s tým urobiť," povedal Tomáš Valášek. 


Poslanec NRSR Tomáš Valášek a rezignovaný predseda Zahraničného výboru NRSR napísal predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi obsahom závažný list. Zverejnil ho v statuse na sociálnej sieti. Redakcia HD z listu vyberá:

Reprofoto FB (@Tomáš Valášek)


"Pán predseda, dovoľte mi pár postrehov k práci Národnej rady Slovenskej republiky a jej výborov. Ponúkam tieto postrehy s nádejou, že posilnia štatút inštitúcie, ktorej predsedáte."
Parlament nie je pre mysliacich

"Že je Národná rada nízko na rebríčku dôvery verejnosti je dlhšie známe. Menej sa hovorí o dešpekte, s akým k nej pristupujú samotní polici. Že medzi ministrami či ministerkami je úplne normálne utrúsiť, že tí najtalentovanejší sedia vo vláde, tí menej šikovní v parlamente."
Zašívareň

"Že mnohí politici vnímajú pôsobenie v parlamente ako „ulievanie“, lebo „ozajstná“ práca sa robí vo vláde. Že kolegovia politici s úprimným zdesením vyjadria nepochopenie nad tým, že si niekto vybral post predsedu európskeho výboru pred vysokým postom v exekutíve."

Rusofób a geopolitický konšpirátor Valášek ide tam, kam patrí: Do Progresívneho Slovenska
07 | 03 | 2021 | editor01hd

Slúžka vlády

"Som si vedomý historických dôvodov pre tento dešpekt. Ťažšie sa však vysvetľuje, prečo si ho zo sebou priniesla do funkcie aj nová koalícia. Pocítili ste to nakoniec sám, keď vláda navrhla zákon v ráno jedného dňa, plne očakávajúc jeho schválenie po obede. Ako keby úlohou parlamentu bolo pečiatkovať.
Boľševická prax

"Bolo to cítiť aj na práci Výboru pre európske záležitosti. Nebolo zriedkavé, že ministerstvá predložili výboru na schválenie národné stanoviská k európskym témam v deň, kedy rokovanie v Bruseli už skončilo. Ani sa nepozastavili nad absurdnosťou takého postupu."
Pošliapaná Ústava SR

"Pán predseda, ako sa v demokracii konkrétni ľudia postavia k (ne)dodržiavaniu zákonov či ústavy je často dôležitejšie, ako samotný text pravidiel. Ak odmietnu ohýbať pravidlá, vedia si vydobyť rešpekt. Ak si svoju prácu vykonávajú kvalitne a poctivo, vedia si rešpekt zaslúžiť, čo je ešte dôležitejšie."

(Medzititulky red. HD.)

Valášek (Za ľudí) odchádza z koalície: Matovičov nákup Sputnika je pľuvanec našim európskym partnerom
01 | 03 | 2021 | Petra Demková