Odborníci si podali Matoviča: Buď je chorobný klamár alebo psychicky narušený. Potrebuje odbornú pomoc
13 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Po štvrtkovom vystúpení premiéra Igora Matoviča zdá sa, padli všetky predchádzajúce dohody koalície. Ani nie 24 hodín po vyhlásení uzmierenia sa všetky strany opäť ponorili do rokovaní, a tak je osud koalície opäť neistý. Koaličná kríza opäť nabrala na obrátkach, konštatuje portál 1pluska.sk


Keď premiér na tlačovke ohlasoval koniec ministra zdravotníctva Marka Krajčího, naplnil tým dohodu medzi koaličnými partnermi. Čo však netušila verejnosť ani ostatok koalície boli ďalšie Matovičove podmienky.

„Chcem, aby nový minister alebo ministerka bola v týchto ťažkých časoch pre Slovensko spoločne so súčasným ministrom niekoľko týždňov spolu v úrade,“ povedal počas vyhlásenia. Dodal, že minister odstúpi až po začatí masového testovania ruskou vakcínou Sputnik V.

Výstup OĽaNO nahneval koaličných partnerov natoľko, že okamžite obnovili rokovania. „Som veľmi sklamaný. Spoliehal som sa na to, že koaličný partner dodrží dohodu,“ povedal  minister hospodárstva Richard Sulík.

Danko: Títo ľudia vo vláde sú nielenže cynickí, ale nedokážu ani riešiť problémy ľudí
Predseda SNS Andrej Danko sa opäť pustil do súčasnej vlády a vo videu vyzýva starostov a primátorov, aby sa postarali o svojich občanov, pretože táto vláda to nezvláda. Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Vývoj situácie sa zjavne dotkol aj ministra zdravotníctva a v piatok ráno oznámil svoj koniec. „Nechcem, aby termín môjho odchodu bol zámienkou na povalenie vlády. Dnes podám demisiu,“ vyhlásil na sociálnej sieti.
Víťazom je Matovič

Na prvý pohľad šľachetný krok Krajčího okomentoval aj politológ Radoslav Štefančík. „Nemyslím si, že pán Krajčí je schopný spraviť čokoľvek bez porady s Igorom Matovičom. Keby to bol jeho nápad, treba povedať, že je skutočne geniálny. Tak dal priestor ďalším rokovaniam,“ tvrdí politológ.

Podľa politológa premiér nepochopil, že v koaličnej kríze ide najmä o jeho spôsob vládnutia. „Aj keby sa dohodli, myslím si, že pôjde len o prestávku medzi napätými vzťahmi,“ povedal. Dodal, že v súčasnosti by sa čudoval SaS, keby boli ochotní pristúpiť k novej dohode. „Víťazom krízy je Igor Matovič v prípade, ak sa mu nezosype vláda. Tým absolútnym porazeným je však volič, ktorý v roku 2020 volil tieto strany s vidinou zmeny,“ dodal.

Krajčí sa vracia do parlamentu ako poslanec za OĽANO
Exminister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý v piatok (12. 3.) podal demisiu, sa vracia do parlamentu ako člen poslaneckého klubu OĽANO. Pre TASR to potvrdil šéf klubu Michal Šipoš. Vedením rezortu zdravotníctva je poverený minister financií Eduard... Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | tasr

Chorý, alebo klamár? Alebo chorý klamár?

Politológ Miroslav Řádek to svojím názorom zaklincoval. "Neviem, či už je pán premiér naozaj psychicky chorý alebo taký obrovský klamár, že sa dokáže dohodnúť s koaličnými partnermi na tom, že svojho ministra stiahne. Na druhej strane zamlčí koaličným partnerom svoju vlastnú tlačovku," povedal stým, že lídrovi SAS by sa nečudoval, ak v pondelok oznámi odchod z vlády.

Pripomenul, že vláda už nie je schopná presadiť ani triviálne zákony ohľadom pandémie, čo ju povyšuje na štátnu krízu. "Víťazov nevidíme, porazení sú všetci. Nielen vláda a politická reprezentácia, ale, bohužiaľ, najmä my, občania. Len niektorí, podľa mňa, bezprízorní a fanatickí fanúšikovia a členovia OĽaNO si myslia, že robia najlepšiu vec na svete," dodal Řádek.

Greksa o Krajčím: Prišiel ako nechcený prd, zanechal škody na trenkách a odchádza ako malý tichý prdík
Hudobník Marián Greksa hodnotí pôsobenie Mareka Krajčího na poste ministra zdravotníctva. Nazýva ho „prdom, ktorý zanechal hmatateľné škody na trenkách“. Hudobník je rád, že minister sa porúča. „Ja len dúfam, že na neho nezabudne vyšetrovateľ v... Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Petra Demková